Tim Holtz 12 tags of Christmas

Varje jul gör Tim Hotz en serie på sin blogg där han gör en tag om dagen under 12 dagar. Han fotar och beskriver hur han gör och vad han använder för produkter. Det är jätteinspirerande och lärorikt och jag följer den med spänning detta år. Om du är osäker på vad man egentligen gör med alla hans grejor så rekommenderar jag verkligen att kolla den serien. Han har även länkar på sidan av bloggen så att du kan gå tillbaks och titta på de tidigare åren. Du kan även ladda upp dina egna tags och lämna kommentarer med chans att vinna fina saker varje dag. Jag rekommenderar verkligen hans 12 tags. Vill man ha ännu mer inspiration så finns det andra bloggar som följer hans serie och gör egna 12 tags. Min favorit är The Classroom där de varje dag gör feminina varianter på hans tags. Titta in där med när du ändå är i farten!

IMG_5859

Jag har gjort en tag inspirerad av Timpans tag #4. Som vanligt flög jag iväg lite och det är mest färgerna som liknar hans tag men jag hade väldigt roligt när jag gjorde den. En sak jag upptäckte var att Texture Paste funkar finfint som snö eller annat vitt fluff om man värmer den med embossingfönen innan den torkat.

Jag har använt en vanlig manillatag som jag färgat in med distress stains. Den är stämplad med en bakgrundsstämpel från Inkido som heter kärlekstext. Jag har även stämplat och embossat snöstjärnor från mitt favoritset som verkar tagit slut i shoppen, men kolla in dessa skönheter istället!

IMG_5860

Jag har gjort en pappersblomma med Tim Holtz “Mini paper rosettes”. Ett tips från Tim Holtz som funkade jättebra var att tejpa en remsa tissue tape på baksidan av blomman så behöver man inte oroa sig för att den ska brytas av i vecken när man viker den. Jag har embossat den med UTEE i guld. Mitten har jag stansat ut med en cirkelstans och embossat med samma UTEE, efter tre lager med UTEE stämplade jag med en textstämpel snabbt som rackarns innan det hunnit stelna. För säkerhets skull färgade jag in stämpeln med embossingdynan innan jag stämplade. På sidan har jag “spacklat” en kant med Texture Paste som jag sedan värmt med fönen så att det puffade upp sig. Chipboardbokstäverna har fått ett lager crackle paint på sig och lite stickles som snö ovanpå.

IMG_5861

Jag har stämplat ett stort &-tecken och embossat. God jul har jag använt en Dymo till och den söta pumlan hittade jag på Lagerhaus, jag fyllde den lite med “snöfluff” av okänt ursprung och sort. Jag limmade fast fästet med limpistolen så att det sitter fast ordentligt. Glittret snattade jag från jullådan 😉

Tänk att jag fått med pumlor på alla mina alster på sistone och än är de inte slut. Nästa vecka blir det en till. Hoppas vi ses igen då!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *