Juldekoration gjord med kantstans

IMG_5857

Jag gillar verkligen att göra små pappersblommor med Tim Holts dies “Mini Paper Rosettes”, de är söta och perfekta för kort. Det finns även en lite större variant som heter “Paper Rosette”. Min julprydnad är dock ganska stor och den har jag gjort med hjälp av en kantstans. Jag skar till två stycken 2×12 inch pappersbitar och veckade dem med ½ inch mellanrum (1 inch är ca 2,54 cm) efter att jag stanstat ena kanten med en Martha Stewart kantstans. Själva veckningen går jättelätt om du har ett Martha Stewart scoring board. Du veckar remsorna som ett dragspel och klistrar ihop ändarna med varandra så att det blir en cirkel. Jag använder Glossy Accent till att limma, det torkar snabbt när man lägger papper mot papper. Sedan samlar man ihop hela “ringen” och trycker ned i mitten. Det går lätt om man håller sig på ett teflonunderlägg. Då kan du också fylla mitten av blomman med smältlim från en limpistol så behöver du bara hålla ihop till det torkat. Sedan kan du klistra fast utstansade cirklar eller liknande på fram och baksidan för att dölja limmet. Jag har använt en doily-stans som jag hade i gömmorna men testa en scallop circle-die från Sissix, eller varför inte en stjärna? Som pricken över i-et så har jag embossat en pumla från Tim Holtz superfina julset “Christmas memories” i guld och klippt ut. Pappret kommer från October Afternoons underbara Sidewalks-serie.

Ha det bra i julstöket så ses vi nästa vecka igen hoppas jag!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *