Presentljus

God fortsättning på det nya året!
Känns konstigt att skriva 2012, men som vanligt vänjer man väl sig efter ett tag.

Ibland händer det att man behöver en gå-bort-present fort! Åtminstone händer det mig. Du är kanske lite mer välorganiserad, vad vet jag? 🙂
Att fixa till ett ljus och tillhörande tändsticksask kan gå väldigt fort om man håller det enkelt och det blir ändå väldigt snyggt. Lite cellofan till inslagning och en färdig tag (tags är alltid bra att ha ett gäng färdiga liggandes) och du har en toppenpresent att ta med dig!


Detta snodde jag ihop till min kompis på ganska kort tid och det blev väldigt uppskattat!

Många vet redan hur man gör för det finns många tutorials ute på nätet, men om någon skulle ha missat dem gör man så här:

Ta fram en pappersservett i önskad färg och dela så att du använder ett lager i taget (de flesta har tre lager).
Stämpla önskat motiv på. Jag använde de söta änglarna från Reprint och stämplade med Distressdyna. Passade på att stämpla upp flera stycken för att ha vid senare tillfälle (de blev julklappar).


Klipp ut ganska nära motivet. Tonic-saxen är bra att klippa tunna material som servetter med. Jag valde en vit servett eftersom jag ska använda ett vitt ljus, då syns inte kanten utanför motivet.


Placera ut på ljuset där det ser bra ut.


Vira en bit bakplåtspapper (eller smörpapper) runt och se till att det blir ordentligt tight.
Jag kunde inte både hålla ljuset, fota och smälta in motivet samtidigt, så därför finns det ingen bild på det, men man tar sin embossingfön och värmer försiktigt på motivet. Man ser tydligt när det börjar smälta in. Det gäller att inte värma för länge, då blir det inte så snyggt, men värmer man för lite fastnar inte motivet. Testa gärna på något billigt ljus eller nåt du inte ska ge bort först! Dra sedan försiktigt bort bakplåtspappret. Skulle motivet inte sitta fast överallt så värm lite till. Tyvärr går det inte att återanvända bakplåtspappret eftersom det fastnar en del stearin på.


Så här fint blev det. Skar till en bit vit cardstock lagom stor att passa på en tändsticksask och stämplade en annan ängel från samma stämpelset på i samma färg. Några blingstenar i hörnen och så var det klart.
Självklart funkar detta på smala ljus också. Gjorde några med små pepparkaksgubbar på förra året och gav bort.

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Presentljus

  1. Anita Pilman skriver:

    Så enkelt och så fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *