Happy bird-day från Simon Hurley

Har ni upptäckt Simon Hurley ännu? Han är en hyfsat ny designer för Ranger och gör bland annat stämplar. Läckra bakgrundsstämplar och ganska stora stämpelset med enorma variationsmöjligheter.
Jag fastnade direkt för Bird Buddies när jag såg det setet men sen gick det snett ;-).
Jag stämplade upp alla fåglarna och färglade dem, som måsar…. inte förrän jag gjort det insåg jag att de faktiskt inte är måsar allihop ;-D. Till slut identifierade jag tukanen 😉 och färglade den och kvisten, även den från setet, med Illustrator från Spectrum Noir.
Bakgrunden är gjord med Distressoxider. Jag tog fram saxen och hade en meditativ stund medan jag klippte ut kvist och tukan. Visst är det skönt när det finns dies – men att klippa med saxen är underskattat 😉 Löven är dies från Concord & 9th.
Jag färgade in ett stamping card med två nyanser grön Nuvo Shimmer Powder  och först därefter stansade jag ut löven. Då får man dem snyggt skiftande i färg på ett enkelt sätt.Ofta brukar jag ”böja till”  de olika formerna och figurerna innan jag monterar dem på kortet. Jag tycker det blir mer liv i figurerna och kortet på så sätt.
Här ser ni kanske att jag har böjt till löven? Jag lägger löven, ett och ett, i min kupade handflata och sen brukar jag använda bigbenet för att forma lövet. Det är inte alltid lövet behåller formen fullt ut men tillräckligt för att det ska hända lite och att kortet inte ska bli helt ”platt”.

Då önskar jag er en underbar helg! Vädret ska ju visa sig från sin bästa sägs det och lite solljus behöver vi verkligen – jag ska njuta!
På återseende! Scrappa lugnt!
Lena/lenislenis

Material:

Simon Hurley create. Clear Stamps 6X9 – Bird Buddies
Concord & 9th Dies – Tropical Vibes   

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4   
Crafters Companion Neenah Classic Crest Card Pack A4
Bazzill Cardstock

Crafters Companion Spectrum Noir Illustrator
Tonic Nuvo Shimmer Powder  
Distress Oxide
VersaFine Ink Pad – Onyx Black
Memento Ink Pad – Tuxedo Black

We R Memory Keepers Trim & Score Board
Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
Picket Fence Studios Blender Brushes 10/Pkg – Full Set
Tonic Studios Nuvo Light Mist Spray Bottles 2/Pkg – 849N
EK Success Powder Tool Applicator
Gemini Crafters Companion
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Tonic Studios Nuvo Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *