En regnbåge med alcoink

Hej på er!

Man har ju så mycket i sina gömmor eller hur? Denna gång har jag tagit fram mina Alcohol inks från Tim Holtz, Rangers som stod lägst in i skåpet. Dessa färger går att använda till en mängd projket, men denna gång tänkte jag visa er hur man göra ett kort med hjälp av Alcohol Lift-ink.

Jag börjar med att använda Alcohol blending solution på ett syntetiskt papper, denna gång ett Yupo papper. Efter det väljer jag ut några härliga färger som jag droppar på, en färg i taget. För att färgen ska sprida sig använder jag en Alcohol ink blower. Du kan använda mer blending solution för att få färgen att sprida sig ännu mer och experimentera till Du känner dig helt nöjd.

För att få dessa stämpelmotiv nedan måste du använda Alcohol Lift-ink. Det kan vara lite klurigt första gångerna, Du måste arbeta in stämpeldynan i motivet. Min upplevelse är att gummistämplar fungerar bäst. Jag har här använt en stämpel från Dina Wakley.

När du trycker motivet mot din bakgrund lyfter du helt enkelt bort en del alcohol-ink som du sedan trycker på ett annat papper. Tittar Du noga på det lila området på kortet ser du en siluett av stämpelmotivet.

Jag har sedan valt att montera motivet på bakgrunden, använder svart slät cardstock som kortbas och grön Mirrorcard från Tonic Studios som ram.

Jag har dekorerat kortet med matchande enameldots och en text från Dina Wakleys MEdia Typed Ledgers.

Hoppas ni vågar pröva dessa fantastiska färger!

Kram

Fredrika

 

Materiallista:

Tim Holtz / Ranger Alcohol Inks

Tim Holtz Alcohol Ink Yupo Paper 10 Sheets – White CS 5X7

Tim Holtz Alcohol Ink 57ml – Blending Solution

Tim Holtz Alcohol Ink Blower

Ranger Tim Holtz Alcohol Ink Lift-Ink Pad

Dina Wakley MEdia Cling Stamps 6X9 – Ledger Girls

Dina Wakley MEdia Typed Ledgers 12/Pkg – Set 1

Dina Wakley MEdia Typed Ledgers 12/Pkg – Set 2

Enamel Figurer / Bling

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Kort, Tekniker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *