Fräcka Embossing foldrar för effekter…

Jag har ju ganska nyss upptäck Embossing foldrar, ja jag visste ju om att de fanns och hur de funkade men har aldrig köpt något tills för ett tag sen och det är ju så kul att se förvandlingen när man tar ut den ur Big Shoten.

Jag har lekt med två olika foldrar på samma kort, ett för bakgrunden och en för ett golv för katten att sitta på!

Och eftersom tonics kortbasen försvinner, inte bara från Cili utan från Tonics sortiment så får man ju börja se sig om efter alternativa kortbaser, och Sizzix har flera olika färger att välja mellan, köpte nu tre olika i vitt, grått och svart. Tyvärr är det inte i amerikanska storleken A2 som många som gör Lawn Fawn gillar men Cicci letar efter alternativ!

Ett enkelt kort med de söta katterna från Simon Hurley, älskar ju orangea katter så försökte mig på att måla en, kanske inget mästerverk men jag gillar den ändå! färgade in ett cardstock med färgen shooting star chef sen när jag hade Embossing den så färgade jag in präglingen med färgen guppy. Skvätte på Distress spritz för att få lite blänk.

Satte katterna 3dkuddar för att få lite dimension i kortet, och även texten hamnade på 3d kuddar. Ångrar att jag inte satte en vit foto matta under den leopard färgade embossingen men när jag satte fast den så fastnade den lite för bra så det fick vara så!

Det va väldigt svårt att få till och fota glimret som blir av de nya Distress Spritz sprayerna, men det skimrar läckert när man vickar det fram och tillbaka. Det är ingen pigment i vätskan utan bara i mica pulvret vilket gör att effekten blir lite lätt skimmer.

Hoppas du får lite tid till återhämtning mellan alla semester måsten, regnet gör ju att man blir mer inne än önskat kanske så passa på att ge dig kreativ tid!

Kramar Emma

Material lista:

Simon Hurley create. Dye Ink Pad – Shooting Star

Simon Hurley create. Dye Ink Pad – Guppy

Tim Holtz Distress Spritz 29ml – Spiced Marmeladen

Tim Holtz Sizzix 3-D Texture Fades Embossing Folder – Cracked 666295

Crafters Companion Gemini 5×7 Embossing Folder – Leopard Print

Sizzix Surfacez Card & Envelope Pack A6 10/Pkg – Black

Simon Hurley create. Clear Stamps 6X9 – Cool Cats

Sizzix Making Essential Foam Tape

Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive 120ml 201N

Tim Holtz Tonic Studios Haberdashery Scissors 5

Det här inlägget postades i Inspiration, Kort och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.