Make a wish

Hej på er!

Idag är det min bloggdag och jag tänkte inspirera med ett kort i härliga färger. Jag har hittat bästa embossingfoldern till mina Lawn Fawn stämplar. Det är en embossingfolder med tillhörande stenciler från Crafters Companion i serien ”Colour your world”. 

När du har använt foldern i din stansmaskin och känner dig nöjd är det bara att lägga på en av stencilerna och börja färga in bakgrunden. Denna gång använde jag olika nyanser av Distress ink och jag använder för det mesta borstar för ett jämt resultat.

När jag färgat in bakgrunden monterade jag ihop kortet på ett svart mirror card från Tonic Studio och sedan fick själv kortbasen blir rosa. Jag gör oftast mina kortbaser själv, då jag gärna använder olika färger och storlekar.

Jag valde att kombinerat mina unicorns från setet ”Unicon picnic” med slottet från setet ”Critters Ever After”. När man har samlat på sig några set från Lawn Fawn är det kul att kunna kombinera dem och de blir så så tacksamma att arbeta med. Innan jag monterade ihop kortet sprayade jag lite Distress Spritz på bakgrunden för att få lite skimmer.

Jag har färglagt figurerna med alkoholbaserade Illustratorpennor från Spectrumnoir. Dessa pennor har en tunn spets och en penselspets som jag tycker om att måla med. Tänk på att välja rätt stämpeldyna till rätt färgläggningsteknik. Här har jag använt Lawn Fawns Ink Pad.

Till sist gjorde jag en skylt med en text från Simon Hurleys stämpelset Big Hugs.  Jag valde att stämpla texten på ett svart papper och sedan använda vitt finkornigt embossingpulver. Som pricken över i:t så monterade jag även några paljetter på kortet.

Jag önskar alla en fin lördag!

Fredrika

Materiallista

Crafters Companion Colour Your World Embossing Folder – Ray Of Sunshine

Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Critters Ever After LF382

Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Unicorn Picnic LF2319

Distress Ink Mini

Tonic Studios Nuvo Precision Blender Brushes 2/Pkg 1951N

Tim Holtz Mini Distress Ink Storage Tin

Tim Holtz Distress Spritz 29ml – Picked Raspberry

Lawn Fawn Ink Pad – Jet Black

Illustrator Sets

Simon Hurley create. Clear Stamps 6X9 – Big Hugs

Tonic Studios Craft Perfect Mirror Card A4 – Glossy Black 9444E

Ranger Super Fine Embossing Powder 17gr – White

EK Success Powder Tool Applicator

VersaMark Watermark Stamp Pad

We R Memory Keepers Heat Gun – Pink

Tonic Studios Nuvo Pure Sheen 4 Pack – White Wonderland 308N

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *