Minialbum i ljuva pasteller

Igår sände jag live på CiLis Facebooksida – otroligt kul! Tack till alla som var med och pysslade med mig! Jag gjorde bland annat ett minialbum som jag tänkte visa upp här i bloggen.

Jag har nyligen upptäckt den fantastiskt fina kollektionen ”Kindly Thoughts” från Crafter’s Companion. Där finns det bland annat ett jättehärligt paper pad med 24  dubbelsidiga mönsterpapper som lämpar sig perfekt för ett minialbum!

Stommen till mitt minalbum gjorde jag av chipboard från Bazzill. Pärmarna skar jag i 7”*5”, och ryggen 2”*7”. Jag skar ut alla tre delar för sig och klädde sedan in dem i vit cardstock.

Albumet fick tre ”grundsidor” som jag sedan adderade olika mindre sidor till, detta för att få plats för fler bilder och dekorationer. Viktigt att sidorna är smalare än pärmsidorna, så att de inte sticker ut.

Jag använde flera olika mönsterpapper till detta album. Fördelen med att arbeta med ett paper pad är att det ofta går en röd tråd igenom alla papper, och att de därför passar tillsammans. Så är definitivt fallet med ”Kindly thoughts”!

När alla sidor var färdiga, dekorerade jag dem med olika die cuts från kollektionen – det finns mängder att välja mellan!

Till omslaget valde jag de fantastiska vellumpappren som finns att köpa till kollektionen.

Resultatet blev ett minialbum med plats för många foton, och jag valde att göra det ganska så neutralt så att det kan användas till mycket.

Det är verkligen jätteroligt med minialbum, och missade ni min live på facebook igår, så finns den att se här. Där kan ni även se hur processen går till för att skapa albumet.

Hoppas ni får en riktigt härlig helg!

Kram, Hanna

Material som jag har använt:
Crafter’s Companion Kindly Thoughts paper pad 12*12
Crafter’s Companion Kindly Thoughts die cuts topper pad
Crafter’s Companion Kindly Thoughts vellum papers
Bazzill – chip board 12*12

Det här inlägget postades i Inspiration, Minialbum och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *