Blöta tekniker på kort!

Att blanda olika medium och göra bakgrunder i en art journal är ju det vanligaste sättet att använda ”blöta tekniker” på men här har jag valt att sätta dem på ett kort.

Dessa kort kom till under en live och jag blev väldigt förtjust i resultatet!

Började med att tejpa upp rutor på ett papper men en äldre washi tape jag inte ville använda längre, då är det ju bra att den kommer till användning. Mätte inte så noga men ett hum om att de blir ungefär lika stora.

Stämplade med Embossing dyna och embossingen med vitt på vitt papper, inte så himla noga utan det ska ju bara ge en effekt. Sen färgade jag in pappret men olika typer av inks från distress. Peacook, peeled paint, cracked pistachio blev färgerna jag valde. Mycket vatten och sen pensla på med pensel gärna med stor borst. Torka med en heatgun eller låt lufttorka.

Stenciler och borste för att skapa lite effekter och djup. Stämplar med fjärilar och texter med en av de mörkare färgerna för att få lite mer effekt. Bygger lager på lager, inget är helt täckande utan man skymtar delar av motivera förutom fjärilarna som ju fick va hela😁

Skvätte med vit gloss spray och även med den nya distress misten i turkost. Sen satte på mina favorit Blom dies från Sissix. Gjorde svarta siluetter och placerade dem på korten.

Till sist limmade jag på text från ett av de små kiten med tissue paper från Dina Wakley, med matt lim. Här får man vara lite snabb då distress inksen ju är vatten löslig men ett eller två drag med penseln brukar funka. Till sist skär jag rent korten och placerar dem på en kortbas, här testade jag de nya svarta från Sizzix!

Hoppas att du blir inspirerad!

Ha en fin dag och glöm inte liven i kväll!

Kram Emma

Material lista;

Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Wildflower Stems #1 664163

Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Wildflower Stems #2 664164

Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Reflections CMS111

Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Moth Study CMS436

Sizzix Surfacez Card & Envelope Pack A6 10/Pkg – Black

Distress ink

Dina Wakley MEdia Gloss Spray 56ml – White

Tim Holtz Distress Spritz 29ml – Peacock Feathers

Dina Wakley MEdia Collage Word Pack

Det här inlägget postades i Kort och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.