Layout med månadens tema: ”Höst”

Nu är vi inne i september månad, och vi går mot höst! Vad passar bättre då än att göra en layout med just ”höst” som tema?! Dessutom är det temat för vår månadstävling i September här på CiLi, så jag tänkte passa på att inspirera er med en riktigt höstig layout.

Jag har valt att arbeta med Simple Stories nya höstkollektion som heter ”Cider & Donuts”. Det är en riktigt härlig kollektion med höstiga färger, blandat med fina pasteller. Fotona jag har valt att scrappa är från 2012 och de är tagna när jag var ute på en springtur i en skog som ligger i närheten där jag bor. Det höll precis på att slå om till höst, och det var en riktigt härlig tur i skogen.

Som bakgrund har jag använt cardstock från Bazzill i färgen ”Natural”. Därefter valde jag fyra mönsterpapper att arbeta med i själva layouten. Jag skar remsor av två av pappren, och ur det tredje pappret skar jag ut cirklar i olika storlekar. Det fjärde pappret fick agera bakgrund till mina två foton.

Först tejpade jag fast remsorna i två och två, i två olika kluster. Därefter limmade jag fast mina cirklar ovanpå remsorna. För den lilla cirkeln valde jag att använda stickersremsor ur stickersboken som hör till kollektionen istället för de två mönsterpappren. Mönstren var exakt likadana, men stickersremsorna var lite nättare och passade bättre bakom den minsta cirkeln.

Därefter fäste jag mina foton och började sedan addera olika typer av dekorationer och tags. Jag har även stämplat med en härlig stämpel från Tim Holtz. Det är en cling stamp som heter ”Stiches” och består av olika typer av sydda stygn. Jag använde distressfärgen ”Ground Espresso” när jag stämplade.

Jag adderade även några löv med hjälp av lunarpaste i färgen ”Refined copper”. Jag använde en gammal lövstencil från Simple Stories och målade med lunarpasten.

Slutligen adderade jag lite juteväv, paljetter och enameldots, samt skvätte distressfärg i nyansen ”Rusty Hinge”. Titeln på layouten är en foam sticker från kollektionen.

Jag hoppas ni blev inspirerade av layouten! Missa nu inte septembers månadstävling med tema ”Höst”! Gör ett alster i temat och ladda upp på sociala medier och tagga med #Ciliseptember2024 för att vara med i tävlingen om ett presentkort från butiken. Varmt lycka till!

Kram, Hanna

Material som jag har använt:
Simple Stories Cider & Donuts collection kit 12*12
Simple Stories Cider & Donuts bits and pieces floral
Simple Stories Cider & Donuts bits and pieces journaling
Simple Stories Cider & Donuts sticker book
Simple Stories Cider & Donuts bits and pieces sentiments
Simple Stories Cider & Donuts foam stickers
Simple Stories Cider & Donuts enamel dots
Lunar paste Refined Copper
Distress Ink Ground Espresso
Distress Ink Rusty Hinge
Tim Holtz stämpel ”Stitches”

Det här inlägget postades i Inspiration, Layout och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *