Layout i regnbågens färger

Idag visar jag upp en layout jag gjort i regnbågens färger! Fotona är på min yngste son och hans farfar när de var och pantade burkar och storhandlade härom veckan. Jag tycker om att scrappa alla typer av händelser, stora som små. Fotona valde jag att printa i svartvitt för att få en fin effekt mot färgerna.

Jag började med att skära ut en halvcirkel mitt i ett vitt cardstockark. Sedan lade jag det ovanpå ett annat vitt ark. Därefter applicerade jag färg  med hjälp av stämplar från Tim Holtz. Stämplarna är som penseldrag, och jag tycker det blir en fin effekt. Jag valde att använda Distress Oxider, och färgerna är: ”Squeezed lemonade”, ”Carved pumpkin”, ”Picked raspberry”, ”Dusty concord”, ”Broken china”, ”Peacock feathers” och ”Lucky Clover”. När jag applicerat färgen klart tog jag bort det översta cardstockarket.

Jag valde att arbeta med kollektionen ”Simple Vintage Essentials Color Palette” från Simple Stories. Det är en härlig och färgglad kollektion, men där färgerna är separerade. Dvs varje dekoration och papper innehåller endast en färg i olika nyanser. Jag valde spillbitar av prickig cardstock i olika färger som matchade min halvcirkel av färg. Dessa spillbitar skar jag i remsor och limmade fast under halvcirkeln, lite omlott.

Mina foton monterade jag på vit cardstock och fäste lite omlott ovanpå de prickiga pappersremsorna. Därefter adderade jag en foam sticker som titel, samt fjärilar och enameldots.

Avslutningsvis klistrade jag fast några stickers ur kollektionen, samt skvätte lite vit akrylfärg från Dina Wakley.

Resultatet blev en färgglad layout som lyser upp i det begynnande höstmörkret. Jag hoppas ni tycker om den!

Kram, Hanna

Material som jag har använt:
Simple Stories S V Essentials Color Palette – Cardstock Dots kit
Simple Stories S V Essentials Color Palette – Enamel dots cool
Simple Stories Essentials Color Palett – Enamel dots warm
Simple Stories Essentials Color Palette – foam titels
Simple Stories S V Essentials Color Palette -Chipboard stickers
Distress Oxide Ink Pad
Tim Holtz cling stamps ”Brush strokes”
Dina Wakley gloss spray – white

Det här inlägget postades i Inspiration, Layout och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *