Lekfull layout i gröna toner

Idag skall jag visa er en lekfull layout jag har gjort! Layouten bygger kring en bild på min mellanson, fotad 2014. Han hade fått ett par nya solglasögon och ett par nya fingervantar som han insisterade på att ha på sig när vi åkte till förskolan. Han kände sig riktigt cool, så det fick bli temat i denna layout.

Jag började med att printa fotot i två versioner, där det enda var  lite mer inzoomat. Sedan stansade jag ut dem med en cirkeldie från Sizzix. Jag stansade sedan ut vit cardstock i lite större storlek av samma dies.

På bakgrunden applicerade jag grön distressfärg i nyansen ”Peeled paint”. Jag stämplade dynan ett par gånger på en plastbit. Därefter sprayade jag på lite vatten för att få en mer flytande konsistens på färgen. Jag tog en pensel som jag doppade i färg, för att sedan stryka på färgen på kanten av en plastmugg. Därefter vände jag upp och ned på muggen och ”stämplade” cirklar på vit cardstock. Jag gjorde så ett par gånger tills jag fick ett antal cirklar på pappret.

Därefter var det dags att stansa ut lite fina papper! Jag valde den fantastiskt fina kollektionen ”Simple Vintage Essentials Color Palette” från Simple Stories. Där valde jag ut två mönsterpapper i gröna toner som jag stansade ut i olika storlekar. Liksom när jag stansade ut fotona, så använde jag samma die från Sizzix. Ena pappret hade gröna toner även på baksidan, så det blev tre olika mönster som jag kunde använda.

Jag placerade ut cirklarna på min bakgrund, och limmade sedan fast fotona som jag hade monterat på de vita cardstockcirklarna. Jag färgade även in de via cirklarna med samma distressfärg som jag använde till bakgrunden. Fotona monterades på 3D-kuddar för att skapa lite djup i min layout.

Slutligen fäste jag diverse dekorationer från kollektionen. Jag har använt rub ons, ephemera samt stickers från stickersboken. Bokstäverna ”Cool” är Foam Alpha Stickers, även dessa från Simple Stories.

En riktigt lekfull, grön layout blev detta! Jag hoppas att ni blev inspirerade!

Kram, Hanna

Jag har använt följande material:

Simple Stories Enamel dots – Simple Vintage Essentials Color Palette
Simple Stories rub ons – Simple Vintage Essentials Color Palette
Simple Stories stickers book – Simple Vintage Essentials Color Palette
Simple Stories bits and pieces floral – Simple Vintage Essentials Color Palette
Simple Stories bits and pieces butterfly – Simple Vintage Essentials Color Palette
Simple Stories 12×12 Yellow and green dots – Simple Vintage Essentials Color Palette
Simple Stories 12×12 Green collage – Simple Vintage Essentials Color Palette
Simple Stories Foam Alpha Stickers – Green
Tim Holtz Distress Ink – Peeled Paint
Lawn Fawn – Large stiched circles die (Jag använde en gammal die från Sizzix som tyvärr inte finns kvar på lager, men denna från Lawn Fawn är fullt likvärdig.)

 

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Layout och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *