Embossad tag

Jag har alltid varit förtjust i embossingfoldrar. Jag har inte alltid varit så bra på att använda dem men när jag kommer ihåg dem tycker jag att de gör allt mycket roligare när det får lite dimension. Jag köpte dessutom på mig lite Core’dinations cardstock en gång mest av en slump, de har så fina färger, jag visste inte att de dessutom har en kärna i annan färg än utsidan. När jag upptäckte detta så blev jag helt såld på dessa papper. Nu finns de även i samma färger som Tim Hotz distressdynor, mycket praktiskt! Det finns mycket roligt man kan göra med Core’dinations men roligast är kanske att använda dem tillsammans med embossingfoldrar.

IMG_5204

Här har jag kört Tim Holz Core’dination cardstock genom embossingfoldrar och sedan stansat ut en del av tag med hjälp av Tim Holtz tag and bookplates die och en Spellbinders big scalloped circle. Först embossade jag pappret, sedan sandpapprade jag försiktigt för att kärnan ska synas och sist stansade jag ut formerna. Jag stansade även ut en överdel till tagen och en hel tag att fästa allt på.

IMG_5207

Här ser man lite bättre hur snyggt det blir med kärnan som tittar fram där jag sandpapprat. Embossingfoldrarna heter  Collage and Notebook. Jag har även använt en Tonic Studios multi-detail punch att stansa ut blomman med och fäst den med distanskuddar. Ovanpå blomman har jag fäst en liten cirkel som jag tagit ut med en cirkelpunch. Textstämpeln kommer från Hero Arts stämpelset “My type”.

IMG_5205

Överdelen av tagen har jag klätt med mönsterpapper från ett pappersblock från Cosmo Crickets Togetherness-serie. Den är inte helt ny så den finns inte i shoppen, men flera andra snygga block finns där. Jag har även stansat ut kanten med en kantstans från Tonic Studios. För att piffa till kortet/tagen lite så har jag gjort små pärlor på den utstansade kanten och även i mitten på alla små “fläktar” på det mönstrade pappret med en produkt liknande Liquid Pearls. Eftersom Core’dination-pappret är från Tim Holtz så matchar det de olika distressdynorna. Just det gula heter Scattered Straw så jag använde distressdynan Scattered Straw för att göra alla kanter lite mörkare med hjälp av ett infärgningsverktyg.

Jag hade jättekul när jag lekte med alla olika stansar, dies och embossingfoldrar. Att min tag sedan blev ett kort var lite oväntat måste jag erkänna, men det är ju kul med ett annorlunda format kort. Hoppas du också fått lite inspiration till att använda embossingfoldrar och Core’dinations tillsammans. Det är en superkombo!

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg. Bokmärk permalänken.

1 svar på Embossad tag

  1. Pandora skriver:

    Vilken färgbomb! Jätteläcker. Många härliga stansar har du också fått med. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *