Fina bakgrunder med magisk stämpel

När jag var och hälsade på CiLi in Papers för ett tag sen så fick jag med mig en konstig blå skum-aktig kloss hem. Den såg vid första anblicken rätt anspråkslös och konstig ut men när jag testat den så var jag tokimponerad! Den blå klossen är nämligen en magisk stämpel och man kan göra de snyggaste bakrunderna med den!

Hur den funkar? Du behöver en embossingfön som du värmer klossen med ett tag, ca 30 sekunder kanske på ett ungefär. Sen behöver du en yta att trycka den mot, något med en snygg textur. Tryck ordentligt och håll stilla ett litet tag så att mönstret hinner “sätta sig”. Jag har testat lite av varje men snyggast hittills blev vanlig wellpapp och en grovstickad tröja.

IMG_5346

Här är en tag färdig att bli stämplad med wellpappstämpeln.

IMG_5190

Och en färdig tag med snygga bakgrunden.

IMG_5347

Och en stämplad bakgrund med stickad tröja-stämpeln.

IMG_5352

En färdig tag med sticketröjabakrunden. Här har jag använt en Tim Holtz-stämpel ur setet Good Thoughts som är så fin!

Jag har stämplat med distressdyna men det funkar med akrylfärg och pigmentfärg också bara man tvättar den direkt. Jag sprayar stämpelregnöring på klossen eller sköljer den under kranen. Och nu ska jag berätta det bästa av allt! När man är färdig med stämplandet och vill göra en ny stämpel så är det bara att värma den igen så blir den platt och man kan börja om på nytt! En fantastiskt kul grej är denna stämpel. Jag vet inte hur många gånger man kan forma stämpeln innan den “tar slut”, min håller än och den har ju två sidor, men det är 8 stämplar i varje paket så det är bara att stämpla på. Denna stämpel är en superrolig grej så ta och testa en och lämna gärna en kommentar om du gör det så att jag kan få lite mer inspiration till roliga mönster som man kan göra.

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fina bakgrunder med magisk stämpel

  1. Sari Hänninen skriver:

    najs… jag gillar döskallarna :-)… he he

  2. Pyssellina skriver:

    En sån stämpel MÅSTE jag nog köpa! Hur cool som helst ju.

  3. bina skriver:

    ååååh mitt bokmärke!!! 😀 cool mayis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *