Skylt av metallfolie

Just nu hittar man massor av alster med metallfolie på bloggrundorna. Eftersom jag gillar att jobba med metallark och tillhörande verktyg var jag ju också ”tvungen” av prova men jag visste inte vilken text jag ville ha på min skylt. Att bara göra en skylt i största allmänhet kändes inte kul. Men i somras på semestern var jag på snabbvisit hos brorsan och såg hans (tråkiga) skylt på dörren: ”Ingen reklam tack”. Sen visste jag vad jag skulle göra! Så vill han ha skylten så är den hans, annars är det nästan så att jag har lust att sätta upp den på min egen dörr (för jag blev rätt nöjd med den), fast… jag vill ju ha reklam, åtminstone delar av den.

Jag tog en bit stadig kartong jag hade hemma som bas. Letade upp mina grungeboard-bokstäver och mätte ut på kartongen var de skulle sitta.

För att få fast bokstäverna på exakt rätt plats satte jag flyttbar tejp (finns i den fysiska butiken) över dem och kunde sedan dutta klister på baksidan och trycka tillbaka dem utan problem. Tejpen är väldigt lätt att ta bort sedan och underlättar fantastiskt mycket! Underlättar gör också Tim Holtz-linjalen med sitt rutsystem när man vill ha linjer med jämna mellanrum… Satte dit lite småbitar av magic mesh på några ställen också. Har man inte mesh så finns det vävtejp i byggvaruhusen och kan man tänka sig ett cirkelmönster så funkar punchinella bra.

Sedan var det dags att klä allt i metallfolietejp. Väldigt smidigt att den är självhäftande så att man slipper kladda med klister. Den finns i olika storlekar på arken och i smal tejp. Den smala finns dessutom i kopparfärg. Jag klippte ner folien i mindre bitar för att jag ville ha synliga skarvar. För att få fram alla detaljer använde jag en paperstomp (samma som jag använder vid metallembossing – den repar inte metallen). Det är lite pilligt inuti bokstäverna och metallen går lätt sönder så man får vara försiktig och ibland sätta dit en extrabit. När det är klart kan man börja leka med alla olika metallverktyg (scrolla nedåt på sidan för att hitta dem) för att få fräcka mönster. Har använt flera olika och dessutom metallborsten för att rugga upp ytan lite här och var.


När man är nöjd med alla mönster och detaljer täcker man rubbet med svart akrylfärg för att sedan genast torka av den med en trasa eller hushållspapper. Den svarta färgen stannar kvar i små håligheter (därför gör det inte så mycket om metallen spricker lite när man pressar ner den) och där det är uppruggat och ger det hela en sliten look. Som avslutning hade jag på lite kopparvax för en lätt rostig finish.

Det här var jätteroligt och gick hyfsat fort att göra. Nu ska jag bara lista ut vilka skyltar jag kan tänkas behöva, eller så blir detta min variant av årets julklapp…

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skylt av metallfolie

  1. Karin skriver:

    Helt fantastisk! URLÄCKER!

  2. Mickaela skriver:

    Hur häftig som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *