Mitt scraprum

Jag har länge tänkt blogga mitt scraprum. Jag passade på att ta lite bilder efter jag omorganiserat (igen) häromdagen. Det blir rätt många bilder så ni får ha lite tålamod med mig.

IMG_5535

Så, detta är var jag får mina små utbrott av kreativitet. Jag har ställt två skrivbord i vinkel för att få mycket bordsyta men ändå ha lätt att nå allt. Jag och barnen delar på ett rätt stort rum, men deras sida vågar jag inte visa upp. De är inte lika intresserade av att organisera som jag är. Deras organisation går ut på att slänga allt på golvet så att de har det nära till hands 😛

IMG_5538

Jag börjar i denna ände. Här har jag en hurts som förut var två sängbord som jag tvingade maken att skruva ihop ovanpå varandra. I lådorna har jag diverse bråte. Jag tänker inte visa upp oredan i lådorna, jag vet på ett ungefär vad som finns i vilken låda men borde gå igenom dem och organisera lite bättre. Ovanpå hurtsen står min Silhouette. När jag använder den kopplar jag bara in laptopen som jag ställer på bordet brevid. Perfekt! Skärmattorna ligger i en av lådorna så de är nära till hands.

IMG_5543

På denna sida av bordet har jag lite maskiner som jag använder ofta. Symaskinen använder jag i stort sett på varenda alster jag gör så den måste stå framme jämt. Jag bara skjuter bak den när jag är klar med den så tar den inte onödig bordsyta. Big Shoten måste stå nära till hansd om jag ska orka använda den, jag förvarar Tim Holtz-diesen i en korg som hänger på stången som jag har mina stansar på. En liten sortimentsbyrå för diverse smått som eyelets och bandstumpar får också bo här.

IMG_5544

Ett par minibyråer till halvpärlor, tags, perfect pearls och annat mindre som ändå behöver vara nära till hands. Jag förvarar lite band i den fina bandförvaringen från Kaiserkraft som jag altrat. Resten ligger huller om buller i stora ziplockpåsar i en av lådorna i hurtsen. Nära till hands är lite av mitt mantra, jag är rätt lat och vill inte behöva kliva upp och hämta grejor när jag väl satt mig och börjat skapa. Dessutom tenderar jag att glömma vad jag har om jag inte har allt överskådligt och organiserat och nära till hands. På hyllan har jag en låda med stämplar som jag ofta använder, en låda med stickers, en korg med blommor, en låda med färdiga kort och en liten verktygsväska med embossingfoldrar och tejp i.

IMG_5565

Senast jag var på det stora möbelvaruhuset hittade jag en liten jättebillig knivmagnet som bara var tvungen att följa med mig hem. Den var perfekt att förvara dies på. Jag beöver nog köpa en längre eller några till av samma sort men det är trevligt att kunna se diesen framför mig så att jag inte glömmer att använda dem.

IMG_5545

Jag har hängt ett galler som egentligen är en garderobshylla framför platsen där jag sitter och arbetar. På den hänger jag ihåliga dies och annat i krokar. Även embossingfönen, Crop-a-dilen och en rulle Torki hänger så att jag lätt når dem.  Pennorna står på bordet framför mig, jag använder dem ofta och vill inte leta. En skarvdosa är bra att ha när jag vill plugga in limpistolen eller nåt annat och inte vill krypa under bordet.

IMG_5547

Min älskade distressförvaring, PortaInken, går att sätta upp på väggen men jag råkade skruva fast en grej för långt ned så än så länge får den stå på bordet. Jag har skumtussarna till infärgningsverktyget fastsatt med kardborre på varje distressdyna så hittar jag dem direkt. Om ni funderar på en PortaInk så råder jag er att slå till direkt, efter att de som finns i butiken nu är slut så kanske det inte kommer in fler på grund av fraktpriserna till Sverige och du vill inte missa chansen. Den är jättebra!

IMG_5561IMG_5562

Jag har nyss köpt en väska till mina verktyg och det är verkligen perfekt att ha allt samlat. Det är min nya favorit på skrivbordet. Min väska köpte jag begagnad men i affären finns det en nyare version av toten. Bredvid PortaInken står alla mina vita papper. Olika tjocklekar på akvarellpapper, copicspapper, olika sorters kopieringspapper och sånt. Plus lite bråte som jag inte visste var jag skulle lägga.

IMG_5549

Självklart använder jag platsen under skrivbordet också. Min superbraiga Cropper Hopper mappvagn innehåller alla mina papper i färgordning. En stor korg full med stämplar, en låda med spillpapper och små pappersblock. En hattlåda full med Stickles och en pärm med stämplar i.

IMG_5556

Såhär sorterar jag spillbitar av cardstock. Jag sorterar dem efter färg och lägger i plastmappar. De bitar som är för stora för att rymmas i A4-mapparna får bo i mappvagnen.

IMG_5550

Min hattlåda full med Stickles. Jag har en fägkarta så att jag lätt kan se vilken färg som passar var. Nån gång ska jag vända dem upp och ned istället och märka undersidan men det är förvånansvärt lätt att se skillnad på dem ändå så det dröjer nog ett tag innan jag få det gjort.

IMG_5548

Här har jag ett ELFA-hyllsystem för mina färgprodukter. Systemet är tänkt att hängas på insidan avv skåpdörrar men det är ju jättebra för småburkar och flaskor med färg.

IMG_5551IMG_5552IMG_5555IMG_5554

Mitt stämmpelsorteringssystem bygger på kaosteorin tror jag. Jag började med en pärm med blixtlåsfickor och laminerade ark i. Sen lade jag det som inte symdes i den gröna korgen. Sen började jag på en ny pärm med visitkortsfickor i men de var lite ostadiga och sladdriga så den idén slutförde jag aldrig. Nu har jag även en röd låda med de stämplar jag oftast använder som jag har på hyllan ovanför bordet. Jag funderar lite på att köpa Stuftainers men det känns som att jag verkligen måste välja ett sätt att börja organisera alla stämplar och hålla mig till det så det har lite kört fast i planeringsstadiet. Fattar inte att de blev så många helt plötsligt??? Var kommer de från? De kanske förökar sig i korgen?

Ja, det var väl det jag hade att visa idag. Jag älskar att organisera i mitt scraprum, varje gång jag saknar inspiration städar jag skrivbordet eller flyttar om lite grejor, gör en färgkarta eller något annat organisationsprojekt. Sen brukar det gå lättare att komma igång igen. Varje gång jag är klar med ett projekt åker grejorna på sina rätta platser (eller för det mesta håller jag på lite för länge på kvällarna så då åker de på plats när jag sätter mig för att börja på nästa grej). Synd bara att jag inte alls är så ordentlig när det kommer till resten av huset… 😉

Så, om du är med mig fortfarande så vinner du uthållighetspriset. Det var trevligt att du tittade in i mitt scraprum. Hoppas du hittade någon inspiration för ditt eget utrymme.  Om inte du hittade något här så finns det ännu mer rolig förvaring i shoppen. Och så ett sista tips! Vet du inte var du ska börja organisera? Börja med det som oftast stör dig. Om du inte använder dina fina papper för att du inte hittar dem i högen så börja där. Eller om du får hälla ut högar med embellishments på bordet för att hitta den där fina grejen, börja där. Ta bara en sak i taget så känns inte organiseringen så stor och omfattande. Lycka till!

Det här inlägget postades i Förvaring, Inspiration. Bokmärk permalänken.

6 svar på Mitt scraprum

 1. Anita skriver:

  Oj, vad du måste ha jobbat! Jag gillar att organisera och är ganska duktig på att hålla det MEN när jag väl börjar med ett projekt, har jag papper, stämplar, pennor, verktyg i en salig röra i hela rummet…. Jag har ett stort skrivbord, 160 * 80 och jag använder även ett gammalt skrivmaskinsbord med utdragbar skiva plus en lådhurts på hjul och ändå saknar jag avställningsyta – hur det nu kan bli så??

 2. Caroline skriver:

  Härligt att se ditt fina pysselhörn! Det där med stämplarna stämmer! Dom förökar sig i korgen 🙂 Har precis samma problem med just stämpelförvaring. Har väl en tre fyra olika påbörjade varianter…

 3. SusanLotus skriver:

  Alltid lika roligt att titta in i folks scraprum! Kul att du visar upp ditt.
  Jag har också just köpt små plastfickor att ha mina stämplar i förvarade i en pärm.
  Smarta vi är! 😉 Men vad duktig du är som fixat klart. Jag blir aldrig klar känns det som, fint på ett ställe genast rörigt på ett annat… Ha en toppen helg!

 4. LillBlomman skriver:

  Vad skoj att få kika in hos dig vännen! Jag blir så glad när andra samlar måååånga Stickles! Jag är inte klar förrän jag har alla;) Kram!

 5. stephi skriver:

  va kul att få titta in hos dig!

 6. Felicia skriver:

  Jag är SJUKT avundsjuk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *