Bandana-teknik

Har suttit (alldeles för mycket) och kollat på den otroligt talangfulla RachO113 på YouTube. Hon gör de mest fantastiska saker och delar gärna med sig av sina kunskaper och tekniker. Bandana-tekniken tyckte jag såg spännande och färgsprakande ut och var tvungen att testa. Började med att inhandla de StazOn-dynor hon använde… (som om man behöver anledningar för att handla nya scrapsaker?).

Så här blev min första tag:

Jag började med att stämpla med StazOn Jet Black. Har använt olika Tim Holtz-stämplar och några andra som fanns i samlingen. Sedan färgade jag in tagen – som är gjord av vanlig vit cardstock utan struktur – med StazOn Blazing Red, Sunflower Yellow och Ultramarine Blue. De blandar sig fint så att man får orange, gröna och lila toner där de överlappar. Sen var det dags att markera detaljer med vit penna. Man gör så mycket man vill/orkar/tycker blir snyggt. Det tar en stund… Efter det skrapade jag kanterna och inkade med svart.


Sen var det dags för  ännu mer highlights! Svart och vit enamel accents, Stickles (Black Diamond, Patina, Dark Blue och distress Fired Brick) och Glossy Accents. Precis som med den vita pennan gör man precis som man själv känner. Det finns inget rätt och fel. Det mesta blir snyggt! 🙂

Ville göra fler tags, för det var väldigt roligt, men jag har bara dessa färger av StazOn (+ vit) så jag tog fram Distressdynorna i stället. Kom fram till att de funkar minst lika bra och är aningens lättare att blanda. Använde dock en annan svart dyna (Den jag hade finns inte i shopen, men Archival Jet Black funkar lika bra) för att inte riskera att den svarta färgen skulle blanda sig med resten.

På denna tagen har jag bara Tim Holtz-stämplar. Distressfärgerna är Barn Door, Scattered Straw och Broken China. Alla highlights är samma som i den första tagen. Kunde inte förstå varför min nya, fina, fantastiska vita penna plötsligt inte betedde sig som den skulle tills jag kom på att distressfärgerna inte var helt torra. Svårt att skriva på ett fuktigt papper! Inget som inte en embossingfön kan ordna. När väl pappret var helt torrt skrev den lika bra igen.


Glömde Valde att inte inka kanterna svarta på denna så färgerna lyser starkare. 🙂 Är inte säker på att jag kommer att använda den schackrutiga stämpeln fler gånger – det var ett väldans pill att måla rutorna vita!

Har använt stämplar ur följande Tim Holtz-set:
Cling: Ultimate Grunge, Urban Chic och Bitty Grunge.
Clear: French Market.

Ni som inte sett RachO113:s fina dikt om scrapinköp ska titta på den!  Man känner väldigt väl igen sig.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Bandana-teknik

 1. Sari Hänninen skriver:

  tack, pandora – för att du visar oss att även vi dödliga faktiskt kan lyckas med sådant här :-)…

  o tack för rach-dikten… den hade jag missat helt!!!!

 2. Carola Onkamo skriver:

  Den blev ju jätteläcker 🙂

 3. Lena BE skriver:

  Wow vilka läckra och snygga tags!! 🙂
  Kram Lena

 4. Otroligt häftiga tags!
  Mycket härlig inspiration här!

  Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *