TeaTime

På CHA fanns det flera tillfällen till make-and-takes (dvs prova produkterna och ta med dig det du skapat). Jag, som gillar metall i alla former, fastnade givetvis hos DreamWeaver som har de mest fantastiska stencils (schablon, mask, stencil – allt i ett).

Amerikanerna har en viss tendens att använda grälla färger och massor av mönster så när jag kom hem gjorde jag min egen variant av samma kort (CHA-versionen kommer på slutet):

Så här blev alltså min egen version. Mina te-stämplar verkar ha gömt sig på ett bra ställe så jag fick ta fram pennorna och skriva själv…
Ett vanligt grönt dubbelvikt cardstock som stomme, en bit svart metall och en tepåse är grundmaterialet.


Jag började med att ta en paperstump och ”gnugga” in cirklarna i metallen. Eftersom mallen är lite tjockare behövde jag inte ha någon matta under, det blev faktiskt bättre utan. Markerade sedan koppens konturer med en plastspets och klippte ut. Tim Holtz sax är väldigt bra till metallark!


Här är koppen utklippt och jag har slipat bort en del av den svarta färgen. Jag bättrade på den slipningen, då jag ville ha en annan färg på prickarna.


Mina alcohol inks har äntligen hittat ett bra ställe att bo på! Den största Tim Holtz-lådan är perfekt så alla flaskorna + lite tillbehör ryms.


Den färg jag inte lyckats slipa bort ordentligt tog jag bort med hjälp av en alcohol ink-penna fylld med blending solution. Den löser upp färgen. Det gör visserligen de färgade alcohol inkerna också, men då jag hade en mörk färg att ta bort och skulle måla dit en ljus tyckte jag att det var bättre på detta sätt.


Hällde ut en droppe (eller två) av färgen på en bit skräpplast (gammal förpackning) och använde en topz för att färglägga prickarna på koppen. Givetvis kan man använda alcohol ink-pennorna till detta också, men jag har ingen för denna färgen… Då får man hitta något annat att måla med 🙂
Klistrade sedan fast koppen med Glossy Accent på kortet och lämnade ovansidan öppen för att kunna stoppa ner tepåsen.


Så här ser den amerikanska versionen ut. Inte riktigt mina färger och mönster, men väldigt kul att göra! Och jag kan tillägga att min var minst prålig av dem som gjordes…
”Bordet” (alltså spetsmönstret) är gjort med en av deras stencils och en speciell färg de hade som stöpplats över. Återkommer säkert till denna metod i senare inlägg!

Blev du intresserad av metall och/eller DreamWeavers stencils kommer det kurser i detta så småningom. Håll utkik i butiken efter kursprogrammet som kommer snart!

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg. Bokmärk permalänken.

3 svar på TeaTime

 1. Mikaela skriver:

  urläckra 🙂 jag gilla båda varianterna!!

 2. Anita/AniLi skriver:

  Om jag blev intresserad?? Ja denna kursen skulle jag vilja gå på!
  Läckert, läckert!!

 3. Vildas Puck skriver:

  snyggt o häftigt:-9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *