Tim Holtz-app

Förra veckan beskrev jag en underbar sida som heter Scrappypedia och som hjälper dig ha koll på vilka scrapsaker du har hemma.

I somras släppte Tim Holtz en app där man kan ha koll på vilka av hans produkter man har. Den finns för både iPhone och Android. Jag har testat Android-versionen och är mycket nöjd.

Om man jämför med Scrappypedia är denna app något mer ”enkelspårig” då den endast innehåller produkter som Tim Holtz är inblandad i. I den förra finns alla märken och de som inte finns kan man hjälpa till att lägga dit, dessutom behöver du ingen smartphone, det räcker med en som kan hantera internet. Fördelen med denna app är att den är så otroligt enkel att använda och att den regelbundet uppdateras med Tim Holtz nya produkter.

Börja med att gå till Google Play (eller app-store) och ladda hem appen. Det är bara att söka på ”Tim Holtz” så dyker den upp.

Första sidan ser ut så här:

Där finns direktlänkar till Tim Holtz blogg, Facebook-sida, Twitter, kalender (så att du vet var i världen han befinner sig – mycket intressant :-)) och lite info om honom själv.
Du kommer också väldigt enkelt till hans instruktiva videor om du behöver lite mer kunskap om någon särskild produkt eller teknik. En QR-läsare finns också inbakad. Fler och fler varor idag har QR-koder (en slags streckkod fast kvadratisk). Du läser in koden via mobilens kamera med hjälp av en app (som då är inbakad i denna app) och sedan kommer du till företagets hemsida eller till ren produktinfo om just det du håller i handen. Mycket enkelt och praktiskt. Upptäckte i vintras när jag var i USA att det är mycket mer utbrett där än här hemma, men det kommer mer och mer här också nu.

Sen kommer vi till det riktigt intressanta: products (produkter).

Du får upp en lista över alla företag Tim Holtz samarbetar med. Tryck på en så kommer du vidare till fler underkategorier. En del underkategorier har ytterligare underkategorier… Det låter kanske lite krångligt, men det är oehört enkelt.

När du kommer längst in i din kategori dyker produkterna upp. Du kan se en bild hur de ser ut (gillar jag!) och framför finns en liten cirkel med en bock i. Första gången är alla cirklar svarta. Du trycker på den för att få den grön och därmed visa att du har denna produkt. Kan inte bli enklare! Här nedan ser du Tonic Studios-produkterna (jag råkade visst ha alla…).

Sen kommer det riktigt fina! När du kryssat för allt du har kan du gå tillbaka till första sidan och välja Wishlist (önskelista). Du kommer att upptäcka att allt du kryssat för att du äger är bortplockat och kvar finns ”bara” allt du inte har.

Här är jag inne på Distress Stickles och bara de jag inte har finns med. Dessutom kan jag genom att trycka på hjärtat markera vilka jag önskar mig (eller behöver som det egentligen heter i scrapvärlden). När du fått/köpt det som står på önskelistan markerar du bara i produktlistan att du har den och vips är den borta från önskelistan.

Vill du se Tim Holtz egen beskrivning av appen finns det en video i hans blogg.

Det enda negativa jag hittat är samtidigt en positiv sak. Den är enkel att använda, både i sitt upplägg och för att du slipper logga in och hålla koll på användarnamn och lösenord. Det har vi nog alla alldeles för många i huvudet redan i kombination med alla kort- och låskoder man inte får glömma. Däremot så blir det problem om du som jag växlar mellan mobil och surfplatta. Eftersom du slipper logga in finns dina val bara på den apparat där appen finns. De sparas inte på någon server. Antingen får man välja en enhet (det gjorde jag) eller så får man uppdatera båda.

Fler komihågtips kommer nästa vecka! Vi ses då!

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tim Holtz-app

  1. Christina skriver:

    Nu måste jag bara skaffa ajfån oxå – eller så fortsätter jag ränna tebax med grejer!

  2. Pingback: CiLis önskelista-funktion | ciliinpapers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *