Kortvikningskurs på CiLi in Papers

Förra veckan hade jag en kortvikningskurs på CiLi in Papers. Det är alltid lika roligt att ha kurser och träffa andra som också håller på med den här fantastiskt roliga hobbyn. Jag hade förberett några olika kort och här kommer ni  få smakprov på 2 av det olika korten som vi gjorde på kursen.

Ett av korten var ett Swing Card, den härliga pappret kommer från Simple Stories- Harvest Lane en höstinspirerad serie med sköna färger och mönster. Finns även som 6×6 block om man hellre vill ha alla pappren i serien men i mindre format.  Basen jag har använt är ett vanligt vitt cardstock storlek 17,5×15 cm. Det tipset jag kan ge är att använda ett cardstock som inte är för tunnt då det är lätt att man ”bigar” av det. (Biga=vika)

Stämpeln kommer från Vilda Stamps-Svenska texter 2.

Swing Card  17,5 x 15 cm

________ Skär linje

_ _ _ _ _ _ _ Viknings linje

Det andra kortet som vi gjorde var ett kort som blir  omlott när man vikt och skärt kortet färdigt. För att inte kortet skall öppna sig så har jag låst det med att sätta ett band runt kortet och knyta en rosett. Beskrivningen nedan är på bara den blommiga delen på kortet. Sen har jag satt ett rutigt cardstock Simple Stories-Harvest Lane 15×15 cm bakom. Det går ju lika bra att sätta ett 10×15 cm eller om man är kreativ och hittar någon annan lösning. Detta kortet har jag inte dekorerat så mycket som ni ser men det finns ju alla möjligheter att göra lite olika saker tex kan man ju göra en dekoration eller kanske tom ett hjärta på flikarna. Som vanligt så är det ju bara fantasin som sätter stopp 🙂 .

Det här kortet visar det färdiga stängda kortet.

Det här kortet visar kortet helt utvikt, med den odekorerade insidan. Basen för det här kortet är ett vanligt vitt cardstock 15×30 cm.

Och här kortet nästan ihopvikt, tänk på att det skall gå omlott och 2 flikar skall vara på ovansidan och den i mitten skall vara under.

Beskrivningen till detta kortet ser ni nedan. Tyvärr så ser jag att skärlinjerna på båda sidorna till flikarna inte syns på bilden.

På den ena sidan in mot kortet skall man skära 5,9 cm från nedrekanten en flik som är 2 cm djup och 3,2 cm lång. På den andra sidan av kortet in mot kortet skall man skära 1,5 cm från båda kanterna 2 flikar är även här 2 cm djupa och 3,2 cm långa mellan rummet mellan flikarna är 5,6 cm. Hoppas att ni förstår… Titta på bilden ovan så ser ni hur det ser ut i verkligheten.

Jag kommer att lägga båda korten i butiken så kom gärna in och titta närmare på dem.

Lycka till med att testa på att skära och vika på rättställe.

Det var allt från mig idag och ha en skön Tisdag!

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Kurser/Träffar, Tekniker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *