Rosa Bandet Kort

Det har väl inte undgått någon att under Oktober färgas hela Sverige Rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner som vill engagera sig i kampen mot bröstcancer. Så även jag tänker dra mitt strå till stacken och när jag berättade för Cicci att jag tänkte göra Rosa Bandet Kort så sa hon det perfekta pappret fanns på CiLi in Papers. Jag kunde bara hålla med när jag fick se vad hon visade mig PERFEKT!

Ett vitt cardstock med svart text där vissa vita rutor är behandlade så om man färglägger pappret med tex Ink blending tool och distressdyna så tar det inte färg.

Till detta kortet har jag använt mig av ett vitt kort 15×15 cm som bas, mitt Rosa Bandet Cardstock har jag färgat in med Tim Holtz -Picked Rasperry från Summer Distresserna. Som ni ser så är det små vita rutorna fortfarande vita med små rosa rosetter detta tack vare att det är behandlade.  Jag har sedan gjort ett stort kryss på baksidan av cardstocket och skurit upp det men lämnat ca 3 cm från varje hörne. För att öppnat upp det har jag tagit en penna och rullat pappret runt om.  På den svarta rutan inuti mitt öppnade cardstock har jag tagit ett matchande rosa band och lagt i en rosett.

På insidan av mitt kort har jag stämplat ett tänkvärd ordspråk som jag tycker passar alldeles utmärkt i detta fallet.  Stämpeln kommer från Tim Holtz cling set-Attic Treasures ett underbart set med många användbara stämplar. Runt om jag jag kört ett varv med min Sew Stamper Straight Stitch som en symbolik för alla som gått igenom en operation och alla stygn som måste sys för att bli hel och frisk igen.

Mitt andra kort har jag gjort på ett Rosa cardstock bas och det är också i 15×15 cm storlek.

Det små rosa rosetterna har jag målat i med min rosa Spectrum Noir penna nrPP 3 som passade perfekt i färg till resten av kortet. Detta kortet ville jag väldigt rosa och tjejigt. Jag började med att klippa ut en övre bas till en klänningen och till det hittade jag ett gulligt rosa papper som låg bland mina spillbitar. Kjolen har jag gjort av ett par muffinsformar som jag klippt sönder och sen limmat ihop i 2 våder och det som glittrat i kjolen är Stickles Crystal, kanske inte så syrafritt men ibland får fuska lite 🙂 . Runt midjan har jag satt ett rosa band och knutit en rosett. Det 2 hjärtan som jag satt högst upp i högra hörnet är Ek Success-Folk Heart det ena på en 3 D Kudde för att få lite höjd på kortet.

På insidan av kortet har jag stämplat med Hampton Arts-Collage Borders och Stampendous-Heart Stack.

När jag satt och gjorde dessa korten kände jag att jag ville bidra mer än bara skapa dessa korten. Så  från och med nu finns båda dessa korten på CiLi in Papers till försäljning till högstbjudande och alla pengar går till Rosa Bandet insamlingen förstås. Sista dagen för att lämna ett bud på korten är 31/10-2012.

Jag och många med mig har säkert en tjejkompis, mamma, släkting eller någon man känner som har drabbats av bröstcancer och vet hur viktigt det är att det finns forskning inom detta området.

Ha nu en riktigt skön Rosa Tisdag!

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Rosa Bandet Kort

  1. snojbi skriver:

    Men hur fint var inte detta.
    Papprena är ju sååå perfekta till.

    Kraaam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *