Mixed media tavla

Snart startar Göteborgs stämpel och scrapmässa och ser verkligen fram emot den. Hoppas att den för med sig nya inspriationen och idéer.

Men, men. Nu till en kladdig sak som jag har gjort. En mixed media tavla.

Som grund har jag använt mig av en canvastavla som jag målat gesso på för bättre fäste. Sen så har jag slaktat en gammal gulnad bok. Sidorna har jag knycklat, skrynklat och sedan limmat på med Impasto, vilket blev ganska kladdigt då jag gjorde det över hela tavlan och mestadels med händerna 😉 . Så till kugghjulen.

Ja… Då man är fattig student får man ju tänka ekonimiskt ibland och då man älskar att använda kugghjul i mängder går det inte riktigt ihop. Så! Jag gjorde mina egna! Jag började med att blanda ihop mold-n-pour (kan även använda Sculpey Mold Maker, samma sak nästan) och trycka ut kugghjul från Prima i den blivande formen. Efter 10 min har formen stelnat och jag lägger i lera i formarna som jag trycker ut på ett bakplåtspapper och det blev massor med kugghjul som jag la in i ugnen! Dessa och även på pappret på canvasen har jag sedan målat med Lumiere akrylfärg. De små blå blommorna har jag gjort med en av tonics petal pairs punch och spreyat med faded jeans och tumbled glass.

 I bakgrunden har jag använt mig av celtic skrip i blå cardstock och även målar dem med Lumiere akrylfärg. På kortet har jag skrivit med stämpelsättet Just My Type som jag har stämplat med Versa Fine och sen stanstat ut och limmat på (och allt det andra) med limpistol. Löv it!

Hoppas att detta har inspererat er att våga kladda!

/Ida ”Pyssla”

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Mixed media tavla

  1. Pingback: Mixed media tavla | ciliinpapers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *