egna ljus

Att dekorera egna ljus passar bra till denna mörka årstiden. Jag fick idén från något som jag sett antingen på you tube eller i en tidning, så det är inte helt min idé 😉 Dessa är några av alla de ljus som jag dekorerat. Ljusen är vanliga kronljus från IKEA.

20121123_235446

Dessa två sortes ljus är i basen gjorda på samma sätt. Jag har valt ut en stämpel, färgat in den med svart stazon, duttat av lite färg och sen rullat ljuset över stämpeln. Det man skall tänka på är att rulla försiktigt och jämt så att inte mönstret blir skevt speciellt når det är texter, för det är lite svårt att lyckas med.

20121123_235510

Det tredje ljuset är lite speciellt. Jag hade tänkt mig att göra ett julnedräknings ljus islutet av november så det är lite kortare nu dessa få dagar innan jul. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt men blev ganska bra ändå. Jag började med att räkna ut vart jag skulle skriva bokstäverna, sen hällde jag akrylfärg i en speciell plast flaska med spettsig topp. På denna toppa satte jag en metall del som hör til, och som liknar en topp av en blyertsstiftpenna. Denna tipp göra att färgen blir väldigt komtrollerbar och jag målar med färgen som med en penna. Något som man bör tänka på som jag märkte är att fårgen som man använder inte skall vara för tung och tjock, för det blir väldigt jobbigt att pressa ut…

20121123_235459

En sak jag gjorde med några av de första tvvå par som jag gjorde var att knyta en rosett runt om dem och ge till en kompis i inflyttningspresent.

Hoppas att dett ljusnar upp er helg.

God Jul på er alla

önskar Ida ”Pyssla”

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på egna ljus

  1. nenne89 skriver:

    Oh jag fick inflyttningspresenten 😀 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *