Presentkort gjort med ett tomt CD-Fodral

Denna vecka tänker jag visa ett sätt att få användning av gamla tomma CD-fodral. Jag har precis städat och tänkt att slänga alla min tomma CD-fodral som jag tidigare har haft mina stämplar och dies i men bytt ut detta mot Stuftaineres och ArtBin Magnetic Die Storage, så det var bara att gå ut i bilen och hämta in dem igen. Så här blev mitt dekorerade CD-Fodral :-).

IMG_1894

Till detta projekt behöver jag någon dies som är lagom stor till CD Fodralet, det finns jätte många fina från Sizzix-Framelits. Tänk på att välja ett papper som har mönster på båda sidorna. Enklast för att få matchande färgtoner är att använda sig av någon serie som man gillar här har jag återanvänt julpappren från Carta Bella-Winter Fun Collection men valt det bruna och blå pappren utan snöflingor och kälkar.

IMG_1895

Mät insidan på CD Fodralet och tänk på att välja ett papper med mönster på båda sidorna eftersom CD-fodralet är klart och man kan ju se båda sidorna och självklart så vill man ju visa 2 snygga sidor. I det brunprickiga pappret tar jag ut med min dies formen som jag senare använda till att dekorera framsidan på CD fodralet. Resterna sparar jag för att jag använda till min lilla ficka som jag skall sätta på det blå pappret som är min insida på CD-fodralet.

IMG_1896

Jag har nu delat det brunprickiga pappret och mätt så att det kommer i mitten och passar in i CD-fodralets bredd. Här ser ni det delade pappret med den större delen upptill och den färdiga tillpassade nertill.

IMG_1898a

IMG_1899a

Här har jag nu satt fast det brunpricka pappret som en ficka där jag kan stoppa ner presentkortet. Tänk på att bara tejpa runt om ytterkanterna men inte uppe på den korta kanten in mot hålet för då blir det tajt att stoppa ner presentkortet. Presentkortet har jag gjort av samma dies som tidigare och använt  Bazzills Dotted Swiss papper. Texten har jag skrivit ut på ett vanligt vitt A4 papper( tänker ju att det kanske ändå inte sparas och då gör det inget att det inte är syrafritt) och sedan tagit ut med den mindre storleken på dies. Alla kanterna har jag chalkat med Versa Color Pinecone och det vita pappret har jag färgat in med distressdynan Antique Linen för att få den att stämma in med det andra färgerna.

IMG_1897a

På framsidan har jag satt Bazzills Swiss Doted och då vill jag täcka så mycket på framsidan så man inte direkt ser vad som finns inuti  CD-fodralet, men ändå så att man ser pappret som jag valt på insidan. Sen har jag tagit ut med den samma dies med fortfarande Carta Bellas-Winter Fun Collection pappren, chalkat kanterna förstås och texten kommer från Tim Holtz-Just Thoughts.

Jag avslutar med att fästa ett band runt hela CD:en och till denna göra en liten Tag. Det är ju så lätt att göra egna Tags hörnen har jag tagit ut med Tonic stansen-Duo Corner Punch och det bästa är att man kan göra vilken storlek man själv vill.

Nu hoppas jag att fler än jag får användning av sina gamla CD-fodral på ett helt nytt sätt. Det är speciellt roligt att ge bort ett sånt här Presentkort eftersom alla känner igen utseendet och tror ju att man får en CD-skiva, tänk så lurade det blir ;-).

Ha nu en riktigt skön Tisdag i vinterkylan!

Pyssel

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *