Att använda Goosebumps jämfört med Clear embossing del 1

Denna veckan har jag provat att använda Tsukineko-Gossebumps och sedan jämfört det med att använda ClearEmbossingpulver när jag stämplar ett motiv och sedan för att få fram det använder Distress Inks.

IMG_1902

Jag har förstått att man kan använda Goosebumps på stämplar eller masker för att skapa ett mönster med, tänk på att det torkar väldigt fort så om du använder en stämpel gör rent den så snabbt som möjligt. Annars om du har en mask som du använt så går det ju att använda varmt vatten för att göra rent den. När du stämplar med den så fastnar stämpeln i pappret så var beredd att hjälpa till att hålla emot när du tar bort stämpeln.

IMG_1903

Det här är mitt första exempel på hur det ser ut när jag har stämplat med Goosebumps, jag har använt hjärtat i Tim Holts stämpel set- Urban Chic. Som ni ser så är det svårt att få det bra då det är så mycket detaljer på just detta hjärtat så jag rekommenderar att ni tänker på att använda någon stämpel med mindre detaljer på. Man ser ju inte när man första har stämplat bara med Goosebumps hur resultatet kommer att bli, detta kommer först fram när jag har tagit min Blending Tool och svept över med Distress Inks. Färgen jag har använt här är Worn Lipstick.

Sedan har jag tagit samma stämpel och med en clear Embossing dyna och sedan Clear Embossingpulver. Samma sak här man ser inte resultatet innan man använd Distress Inks för att få fram resultatet. Också svårt med ett motiv med mycket detaljer men ändå blir det bättre än Goosebumps.

IMG_1912

Nu har jag valt 3 st olika motiv mindre detaljrika för att göra om mitt test enligt ovan.

Här ovan ser ni resultatet.

Det bästa och mest detaljrika blir med ett vanligt Clear Embossingpulver så jag måste säga att jag föredrar detta framför att välja Tsukineko-Goosebumps men det beror ju på vad man vill framhäva.

IMG_1913

Av detta har jag sedan gjort ett kort och här har jag använt mig av Carta Bellas-Winter Fun (för julen vara ju ända fram till Påsken) och det nya Alla Hjärtans papprena från Echo Park-Love Story. I det härliga 12×12 kitet så finns det 12 st dubbelsidiga papper var av ett  Cut Outs, 2 st 12×12 med stickers, alfabet och dekorationer så variationerna är ju oändliga.

IMG_1916

På insidan har jag sedan stämplat med en stämpel från Vildas- Svenska Texter 2 och längst ner har jag lagt en washi-tejp med hjärtan som jag bara inte kunde motstå Red Hearts.

IMG_1915

På baksidan av kortet har jag satt stämpeln med Goosebumps och som ni ser lite svårt att läsa texten..(även om kortet tyvärr är lite suddigt ledsen för detta)

Det färdiga kortet finns på Cili in Papers Lantmätaregatan förstås så det bara att komma in och klämma och känna 😉 .

IMG_1914

I helgen skall jag åka på Scrapbooking träff och det skall bli jätte kul. Träffa andra likasinnade lite småtokiga människor som gillar stämplar, papper, glitter och tejp. Förhoppningsvis kommer jag hem med lite ny inspiration men framför allt så skall det bli kul att se all kreativitet  som spirar under träffen.

Ha nu en riktigt bra tisdag!

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *