Att använda Goosebumps jämfört med Clear embossing del 2

Denna veckan har jag på nytt gjort ett experiment med Goosebumps och Clear embossing men denna gången med en mask istället för en stämpel.

IMG_1921

Samma metod som förra veckan genom att använda Distress Inks-Picked Rasperry och blending tool. Då det är svårt att använda en vanligt embossing dyna på masken har jag använt Emboss It Dabber Clear och som ni ser kan man där urskilja dabbern lite svårt att få det jämnt men det blir ju en effekt i sig. Goosebumpes blir mycket jämnare även om det  där blir att man får lite färg i hjärtan. Det blir väldigt snyggt och jag gillar denna effekten bättre, men som sagt vad det är ju väldigt individuellt.

IMG_1929

Här ser ni hur jag har använt mina Goosebumps-Hjärtan som en bakgrund på veckans kort. Basen är på ett rosa cardstock och det  djungel inspirerade svarta pappret kommer från Echo Park-Love Story, det har jag dessutom ”rufsat” kanten med Thread Cutter. Det små svart vita utklippta lapparna har jag klippt ut från en muffinsform som jag hade liggande på min pysselstation från ett tidigare projekt. Dessa har jag nu satt fast med en Glue dots. Jag har sedan tagit ut ett svart cardstock hjärta Sizzix Framelits Dies och ovan på det satt en hel hög med små blommor (retro flowers) men det går ju lika bra med någon annan blomstans förstås tex Tonic Studios-Mini Flower Head. Som pricken på blomman har jag använt liquid pearls-Ice White sen har jag fäst mitt blom-hjärta med 3D-kuddar för att få lite höjd på mitt kort.

IMG_1930

På insidan av mitt kort har jag använt min andra bakgrund med den clear embossade ytan. På detta har jag sedan satt ett hjärta som jag stämplat med Archival Inkpad-Jet Black. Tänk vad enkelt det är på engelska bara 3 st symboler för att säga-Jag älskar dig..

Det var allt från mig idag, nu får ni själva testa och se vad ni gillar. Att leka med bakgrunder med masker och stenciler gör att man har oändligt med möjligheter det gäller ju bara att testa.

Ha en skön tisdag.

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *