50-tals kort

Det är så roligt när man ser en blandning av papper, har en person i sinnet och får en idé med en gång! Resultatet blev detta kort.

20130615_08454920130615_085551

Papprena är från Fabscraps och heter Milkshake Chic – Raspberry och Milkshake Chic – Strawberry och har fantastiska baksidor som jag också använt mig av. Dessa två papprena, ett Craft coredinations Tim Holts Broken China och ett svart cardstock, är de enda papprena som jag har använt, alltså ingen cardstock kortbas. Jag skar ut den biten av de mönstrade papprena som jag ville ha i måttet 6*x12* tum, tejpade ihop och vek dem till ett kort. Bokstäverna kommer ifrån Pink Paislee Luxe Glitter Alphabet Sticker – Black och för att göra komma, punkt och pricken över å:na använde jag mig av Ranger Stickle Glitter Glue Black Diamond.

20130615_085557

LP-skivan har jag gjort med vanlig svart cardstock som jag använt mig av Sizzix Framelits  – Circles dies. För att få den randiga effekten har jag lagt in flera cirklar åt gången, inuti varandra och sedan tejpat ihop dem igen. Den näst innersta cirkeln har baksidan av pappret Strawberry. Den minsta cirkeln har jag stansat ut av en stans från gömmorna. För att få speglings effekten på skivan har jag färgat på med Inka Gold 902 Silver. De turkosa pappersremsorna har jag gjort av att torrembossa colorcore pappret med embossingfoldern Die’sire 6×6 Embossalicious Embossing Folder – Chevrons, och ja! den går in i cuttlebuggen! När pappret var torrembossat tog jag min Sand It Gadget Tool och sandade fram papprets kärna, skar sedan ut remsorna så jag ville ha dem.

20130615_085538

Då hon som ska få kortet gillar glitter har jag lagt på Tim Holtz Distress Stickles Glitter Glue- Picket Fence – White på blommorna.

Hoppas att ni får en trevlig helg!

Ida

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *