LO med Fågelbad

Denna veckan fick jag i uppdrag av Katalin att göra en LO. Hmm…vad gör man då?!

IMG_3597

Först så tog jag fram ett antal stenciler, stämplar och färger för att få lite inspiration till mitt projekt. Det här blev min tolkning av LO med lite blandad teknik och mixmedia produkter.

IMG_3615

Bakgrunden har jag gjort med Distress Ink och blandat 3 olika färger på mitt craft sheet och sedan sprayat dem med vatten och även det vita cardstocket som var min grund. Sen gäller det bara att lägga på cardstocket och låta färgerna blandas och sedan torka innan du fortsätter.

Jag har sedan använt en stencil från Tim Holtz-Clockwork och färgat in den med Versa Colors-Lapislazuli som jag tyckte matchade mina andra färger.

IMG_3612

För att få lite textur på min LO valde jag att lägga på Texturpaste och en stencil från Huey´s Masks Triangles och längst ner på LO har jag matchat med Heidi Swapps mini-stencil Patterns och även där valt trianglar. Min pil och hjärtan kommer från Studio Calico, först så färgade jag in dem med en rosa akrylfärg som jag hade hemma 🙂 . Innan färgen hade torkat så stödde jag på ett litet lager med ett silverglitter embossingpulver och lät färgen torka.  När allt var torrt så värmde jag embossingpulvret så att det smälte precis som vanligt, en kul liten detalj.

IMG_3611a

Texterna har jag stämplat på ett helt vanligt vitt cardstock med Archival Ink-Jet black, och satt fast texterna med Rangers Studio Matt Medium. Kanterna har jag chalkat med samma Versa Color som jag använde till mina stenciler och runt om texterna har jag dessutom dragit en extra kant med Inktense-Dark Aquamarine. Det som är så kul med att just använda dessa pennorna är att om man använder vattenpensel på den så blir det som lite vattenfärg. Jag har också valt att dra några varv runt vissa av det vita trianglarna och sedan även där vattenpensla för att få en lite mjukare färg men som blir en effekt i sig.

Material:

Distress Ink-Evergreen Bough, Picked Raspberry, Peacock Feathers

Stencil-Tim Holtz Clockwork

Studio Calico-Huey`s Masks Triangles Mask

Heidi Swapp-Patterns

Versa Color-Lapislazuli

Derwent Inktense-Dark Aquamarine

Studio Calico-Hearts&Arrows

Daler-Rowney-Texture Paste

Ranger Studio-Matt Medium

Archival Ink-Jet Black

Vattenpensel

Akrylfärg-Rosa, Embossingpulver-Silverglitter och ett gammalt Clearstamps alfabet YouDo.

 

Hoppas att ni gillar min LO och att ni har fått några idéer för att själv testa om ni nu inte har provat.

 

Ha en riktigt skön och solig tisdag.

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *