Maja Design Vintage Winter-Vinternatt

Denna veckan skall jag visa ett kort jag gjort för att ha till kurs som jag tyckte var en roligt twist för ett julkort. Det färdiga kortet har jag gjort med Maja Design Vintage Winter-Vinternatt, men tyvärr så glömde jag att ta kort när jag gjorde det så nu har jag gjort ett nytt för att få med alla stegen för att göra kortet så ni får leva med att det är 2 olika papper jag jobbar med.

Basen är ett helt vanligt vitt cardstock 12″x 6″, som du skall biga på 6″ så att kortbasen blir 6″x 6″.

IMG_3725a

Du behöver också ett helt designcardstock med lämpligt motiv.  Dela detta cardstock så att det mäter 12″x 6″, denna del skall ni sedan biga på 3″, 6″ och 9″.

IMG_3729a

Placera sedan Snow Flocked Tree diesen  mitt på bigningen vid 6″, sätt gärna fast diesen med tex washi tape för att disen inte skall glida i maskinen som du använder.

IMG_3726a

Markera på det vita cardstocket som är din bas vart 3″ och 9″ både i ovan- och nederkant, detta gjorde jag för att veta vart jag skulle göra mina granar inuti kortet. Mina granar har jag tagit ut en egen gjord stencil genom att köra disen Frosted Spunce Tree och inte använda granen utan det som blir kvar. Sedan har jag tagit en dauber och lagt min ”stencil” där jag tycker att jag vill ha en färgade gran och fyllt den med Distress Ink.

IMG_3730ab

Här ser du hur du skall sätta tejpen innan du monterar ditt cardstock på din vita bas. Sätt det kant i kant och var väldigt noga för annars blir resultatet snett. Enklast är det också att montera det lilla bandet med stjärnan innan du sätter fast allt på basen. Jag har bara gjort en knut på baksidan och satt snöret mellan mina stjärnor med Glossy Accent så att det verkligen sitter fast.

IMG_3624a

Den färdiga insidan ser ut så här väldigt sött och en kul vikning.

IMG_3625a

Framsidan har jag gjort av samma Maja Design-Vinternatt som blev över när jag delade mitt cardstock första gången. Cirkeln har jag satt på 3D Kuddar för att få lite höjd på kortet på framsidan.

Material:

Maja Design Vintage Winter-Vinternatt

Memory Box/Poppystamps Dies-Snow Flocked Tree

Memory Box Dies-Frosted Spruce Tree

Sizzix -Framelits Dies Snowflake

Sizzix -Framelits Dies Stars

Sizzix-Framelits Dies Circles

Tonic Studios-Oval Layering die

Crafters Companion Centura Pearl-Snow White

Distress Ink

Versa Color-Pinecone

Vilda Stamps-Stjärnor i grupp

Daubers 

3D kuddar, Tombow-Mono Multi Liquid

 

Så här har ni en idé för att tillverka årets Julkort kanske.

Ha en härlig tisdag.

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration, Tutorial och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *