Let it Snow på 2 olika sätt

Denna veckan har jag gjort 2 kort med hjälp av en teknik som jag sett på YouTube och som Karen Burniston gjort. Här kan ni kolla mer exakt hur man gör. jag har dock valt att använda Textur Paste istället för Modeling Paste och det gjorde att jag inte riktigt fick samma resultat.

IMG_3833a

Här ser ni min 3 olika resultat som jag fick när jag färdig med min test av tekniken, lite kladdigt dock men kul att prova något nytt. På den mittersta bakgrunden har jag också hällt över silverglitter embossingpulver och värmt det så att det smälter över textur Pasten. Tänk på att försök att göra rent embossingfoldern så snabbt som möjligt. Eftersom det snöande när jag skulle göra min bakgrunder var valet lätt för embossingfoldern som jag valde är full av olika snöflingor. Dock är den gammal och finns ej kvar att köpa, men det finns många andra fina.

IMG_3834a

På det första kortet har jag använt Sizzix Framelites-Stars och använt den näst största och storleken mindre för att ta ut 2 olika stjärnor, lägg dem samtidigt på cardstocket du valt och så får du en hel och en som blir den tunnare ramen. Den turkosblåa bakgrunden blir fint bakom det vita stjärnorna, tittar man riktigt noga ser det nästan ut som om att den har krackelerat.

IMG_3835a

På mitt andra kort har jag använt bakgrunden med det silverglittrande embossingpulvret. Tyvärr så blev det inte så mycket glitter som jag hade önskat mig efter som Textur Pasten hade torkat förmycket när jag la på mitt embossingpulver. Eftersom det snöade ville jag ha snöflingorna i mitt bruna träd. Både trädet och snöflingorna kommer från Elizabeth Craft.

 

Material:  Kort nr 1

Ranger-Textur Paste

Sizzix Framelits Dies- Stars

Crafters Companion Centura Pearl-Snow White

Lawn Fawn-Milo`s ABC

Lawn Fawn-Snow Day

Lawn Fawn-Winter Sparrows

Archival Ink-Jet Black

Studio Calicio Sequis-South of Market Stars

Akrylfärg

3D kuddar

Cuttlebug Embossingfolder Snowflakes(finns ej mer)

 

Material: Kort nr 2

Ranger-Textur Paste

Crafters Companion Centura Pearl-Snow White

Elizabeth Craft-All Season Tree 3

Embossingpulver- Silver Glitter

Akrylfärg

3D kuddar

Stickers-Carta Bella Winter Fun(gammalt kit)

Cuttlebug Embossingfolder Snowflakes(finns ej mer)
Det här var min inspiration för att prova ny teknik för att göra snygga bakgrunder. Mitt tredje kort kommer en annan gång så ni får hålla ögonen öppna för att se vad jag gjort med den sista bakgrunden.

 

Ha en härlig tisdag!

Pyssel Karin

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *