Just Breathe – Art Journaling

Idag gör jag comeback i CiLi in Papers blogg, jag var med i allra första designteamet för länge sedan. Jag har lovat att titta in här varannan vecka och visa lite Mixed Media-projekt. Jag är absolut inte någon expert på MM men jag har alltid gillat att leka med nya tekniker, medier och prylar och inser att en Art Journal är ett perfekt ställe att experimentera. Så jag lär mig lite eftersom och hoppas att ni vill hänga med mig på vägen. Idag visar jag en sida i min Art Journal. Själva boken är från Ranger och heter Dylusions Creative Journal. Jag har tidigare använt diverse anteckningsböcker och limmat ihop sidorna men när jag började göra fler sidor ville jag ha en ”riktig” bok. Det känns faktiskt mycket roligare att leka i den av någon anledning.AJ

Sidan är inte så avancerad, jag började med att sätta fast ett lager gamla boksidor med hjälp av gel medium, jag tycker om att man kan ana texten i bakgrunden. Därefter täckte jag med ett tunt lager gesso som grund och så använde jag en palettkniv till att kleta på texture paste på mittendelen av sidan. Den gjorde jag mönster i med en bit kartong som jag klippt i ett zigzagmönster. Jag tryckte också fast en liten stålplatta i ena hörnet innan pastan torkat. Efter  att allt var torrt använde jag SpectrumAqua-pennor och distressdynor i mittenskåran och sprayade vatten så att det rann i fårorna. Jag färgade även in lite runt om och sprayade vatten, torkade, lade på ny färg, sprayade, torkade tills jag blev nöjd.  Det sista jag gjorde var att dra med svart Distressdyna runt sidan och spraya med vatten så det blev en som en sotig ram runt.

AJ_detaljJag avslutade med att lägga gel medium i mittskåran och hällde på lite pärlor ur gömmorna. Jag hällde även lite Stampendous embossingenamel här och där och värmde. Sist stämplade jag datumet med en datumstämpel och skrev en liten text på plattan.

En sak jag kom på efter jag gjort denna sida var att det inte var en jättebra idé att rita med SpectrumAqua direkt på pasten då spetsarna inte blev så fina av det. Jag skulle målat dem på en bit plast och plockat upp det med pensel om jag gjorde om sidan. Men då vet jag det! Hoppas att du blev lite inspirerad att experimentera lite med Mixed Media.

Ha det gott i vårsolen/
Maya

Material:
Dyan Reaveley’s Dylusions Journal 
Liquitex Matte Acrylic Gel
Liquitex Acrylic Gesso
Liquitex Modeling Paste 
Crafters Companion AquaMarkers Floral
Distress Ink
Stampendous Spray bottle 

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *