Födelsedag i blått med Maja Design

Det börjar bli en hel del födelsedagar i min värld så det är tur att min inspiration har kommit tillbaka lite grand.

Maja Designs Vintage Basics-serier tycker jag är helt underbara. Det allra bästa är att det går att blanda mellan serierna då färgskalan är densamma i alla! Härligt när folk (läs designers) tänker till lite extra! 🙂

Jag har använt mig av Vintage Spring Basics till dagens kort.

Maja_blå_01
Mycket blått blev det! Favoritfärgen…

Maja_blå_02
Så här blev kortet framifrån. Har använt mig av en vikteknik som heter panelkort (åtminstone stod det namnet på beskrivningen jag hittade och använde i min kortvikningskurs). Hyfsat enkel att göra men ser avancerat ut.
Jag har vit cardstock som grund och sen papper ur Majas kollektion, både 12×12- och 6×6-papper. Lite band och pärlor hittade jag i lådorna här hemma.

Maja_blå_03
Här ser du hur kortet ser ut från sidan när det är uppställt. Även insidan syns lite grand. Alla kanter är inkade med Distress Ink Stormy Sky med hjälp av blending tool. För att kunna skära skåror i papper med exakta mått behövs antingen stållinjal, skalpell och skärmatta eller en skärmaskin med stickskär. De finns en del som klarar av det med rullskärmaskin, men jag tillhör inte den skaran. Med giljotin blir det helt omöjligt…

Maja_blå_04
Skar till ett papper så att det passade på insidan och satte dit en oval för att kunna skriva grattis på.

Maja_blå_05
Ovalen och Grattis är utstansade med dies i min e-Bosser (det är den gamla varianten, den nya heter Cut’n’Boss). Det fanns inga ovaler som passade ihop precis som jag ville, så jag skar ut den blå, klistrade på vitt cardstock och klippte sen ut det vita med sax. Det syns liiite på bilden att ”Grattis” glittrar. Wink of Stella-pennorna ger ett härligt skimmer. Jag använde den genomskinliga. Och eftersom jag alltid glömmer att sätta på dubbehäftande ark på pappret INNAN jag stansar ut saker med små, pilliga detaljer så får jag limma med limpenna. Tur att den har en så tunn spets att det går ganska bra ändå!

Material:
Maja Design Vintage Spring Basics 12×12 och 6×6
Cardstock vit
Mandys dies – Grattis
Elizabeth Craft Pop It Up – Karen Burniston Accordion Oval Card
Elizabeth Craft – Dubbelhäftande tejp
Zig 2-Way Glue Pen
Stansmaskin – Craftwell Cut’n’boss Machine
Wink of Stella – glitter clear
Distress Ink Pad – Stormy Sky
Ink Blending Tool
Tonic Studios – Skärmaskin med stickskär
Stick-It Die Cut Adhesive Sheets – borde jag ha använt i stället för limpenna!

 

helena

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Födelsedag i blått med Maja Design

  1. Pingback: Födelsedag i blått | Pandoras ask

  2. Bitte skriver:

    Så fint kort med jättefin vikning! Finns det någon tutorial???
    Kram Bitte

  3. Rose skriver:

    Helt obeskrivligt vackert kort! Älskar Maja Design!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *