Grattis-kort

Jag har snöat in på Maja Designs papper (igen). Det blir på nåt sätt snyggt av sig självt med de papprena. 🙂

Idag visar jag ett grattis-kort som ska ges bort i morgon. Tur att mottagaren inte läser bloggen eller har Facebook, annars hade jag fått vänta lite.

Grattis_01
Hade inte helt bestämt mig för hur jag skulle göra kortet utan det fick bli lite som det kändes under tillverkning. Det blev en, för mig, lite annorlunda vikning som ”hittade på sig själv”. Stansade ut det underbara blommiga sommarpappret med en Tonic Studios die och klistrade fast på min kortbas. Bestämde mig att inte bara vika på mitten utan bigade vid 4″ och vek kortet där. Skar bort 2″ på andra sidan så att kortet blev kvadratiskt 6″x6″. Tyckte att det såg lite tomt ut på högerkanten så jag skar till en bit cardstock och klistrade fast som ett invik. Ville att det skulle gå lite under kanten på den vänstra delen och därför räckte inte ”originalbiten” till detta.

Grattis_04
Jag lät den utstansade delen följa med runt till baksidan. Kanterna är inkade med Distressfärg med hjälp av Blending Tool.

Grattis_02
Egentligen är det meningen att innerdelarna i vallmoblommorna ska petas ut, men jag tyckte att vallmon inte syntes tillräckligt bra med endast konturer mot den blommiga bakgrunden, så jag lät dem sitta kvar och glittra.

Grattis_05
Bokstäverna och vallmon är utstansade i ett glittrigt cardstock.

Grattis_06
Här ser man hur kortet ser ut halvöppet.

Grattis_07
Och insidan – använde endast den yttersta delen av Tonic Studios-dien för att få den blå bakgrunden. Det hade kanske varit lite smart om jag lagt pappret rakt på dien när jag skulle skära ut då det syns väldigt tydligt att det är snett med rutorna. Men, men… det gör inte så mycket. Något att komma ihåg till nästa gång! Sen tog jag mellanstorleken på vitt glittercardstock för att få en yta att skriva på. Glitterpappret är tillräckligt slätt för att kunna skriva på som synes.

Material:
Papper: Vit cardstock
Maja Design 6×6 paper pad – Lantliv
Best Creation Glitter Cardstock 12×12 – White

Dies: Tonic Studios – Gothic Border Square
Memory Box – Darling Poppies
Memory Box – Parker Uppercase Alphabet

Blending Tool
Distress Ink Pad – Vintage Photo
Hörnstans

Vi ses!

helena

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Grattis-kort

  1. Pingback: Grattis-kort | Pandoras ask

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *