Comfort Zones – art journaling

cip_aj2Nu är jag tillbaka igen med en ny sida ur min art journal. Denna kom till lite av en slump, jag jobbade på motstående sidan och blev inte nöjd. Jag kämpade och kämpade och plötsligt fick jag syn på hur färgen spritt sig över på denna sida i en vacker uttoning från mitten och utåt. Jag övergav sidan jag jobbade på och hoppade på denna istället. Färgen bildades av mist som jag sprayat och sedan torkat bort med våtservett. Jag lade på ett lager med matte media och klistrade fast remsor som jag rivit ur en pocketbok som tappat omslag och första sidorna i en flytt (jag lyckades faktiskt lista ut att det var Colorado Kid av Stephen King, så det är till och med en bra bok jag vandaliserat). cip_aj_detaljJag täckte remsorna med gesso utblandat med lite vatten för att de skulle tonas ned lite och för att jag tycker att vattenfärg på gesso blir så fint. Det lägger sig ovanpå istället för att gå in i pappret och bildar fina pölar och former. Jag drog med ett par distressdynor efter kanten och sprayade vatten på så att det rann och blandade sig. De små bokstäverna har jag satt dit med image transfer, jag skrev ut dem bakvänt med laserskrivaren. Sedan fäste jag dem med bokstavssidan ned med matte medium och när de torkat sprayade jag vatten på och gnuggade försiktigt bort pappret. Den stora texten handritade jag. Till sist skvätte jag AquaTints i svart och vitt över sidan. Inga direkt avancerade tekniker men jag hade väldigt roligt.cip_aj_tips Här kommer ett litet tips. Jag skapade ett dokument i word där jag skrev alfabetet, ett par rader per bokstav. Jag valde en fin font och skrev ut det spegelvänt. Sedan sparar jag dem i den fiffiga fickan som sitter först i min Art Journal och kan klippa ut de bokstäver jag behöver när jag vill göra text med image transfer.

Material:
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Essentials
Liquitex Matte Acrylic Gel
Daler-Rowney Gesso Primer
Tim Holtz Distress Ink Pad – Mowed Lawn
Tim Holtz Distress Ink Pad – Salty Ocean
Mister Hueys 1oz Misting Spray – Pretty Pink
Mister Hueys 1oz Misting Spray – Sunshine (inte samma mister som jag använt men också fina)
Stampendous Spray Splatter Bottle 4 Ounces
Uni-Ball Impact Gel Pen – white
Dyan Reaveley’s Dylusions Creative Journal

 

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *