Vallmo i sommartider

Nja, sommartider och sommartider… Lite hopp har jag efter de senaste dagarna, men annars tycker jag att det var varmare i mars än i maj! Tänkte locka hit sommaren med en vacker blomma. Sen om det lyckas eller inte, det återstår att se. 🙂

Vallmo_05
Ett enkelt kort utan alltför mycket utsmyckningar. Jag har inte bestämt mig än vad jag ska använda det till och därför står det ingenting på. Kan vara bra att ha ett ”funkar-till-det-mesta-kort” liggandes.

Vallmo_01
Jag började med att skära ut vallmon i cardstock. Eftersom jag ville att den skulle sticka ut lade jag min die utanför.

Vallmo_02
Det som skärs ut och som man vanligtvis använder är bara att slänga. Inte särskilt vackert, eller hur?

Vallmo_03
Jag skar ut en hel vallmo i glittercardstock i stället.

Vallmo_04
För att få färg på bakgrunden tog jag ett akvarellpapper och Aqua Tints. Mycket roliga färger. Det följer med pipetter i paketet och jag märkte alla mina med färgnumret för att slippa blanda färgerna (och för att slippa skölja pipetterna varje gång jag använt dem – lite lat praktisk får man vara).
Två droppar av olika röda (bara en på bilden) och två av gröna nyanser. Sedan sprayade jag vatten på pappret, tog en pensel och kluddade dit de röda färgerna. Torkade med embossingfönen då jag inte orkar vänta på självtorkning. Upprepade med de gröna färgerna. De blandar sig lagom mycket och resultatet blir härligt.

Vallmo_06
Skar till en plastbit från en gammal förpackning och klistrade fast mitt cardstock och glittervallmon på. Satte sedan fast detta med häftkuddar på Aqua Tint-pappret. En svart matta bakom och en vit kortbas och sen var det klart. Några pärlor satte jag ju också dit.

Nu får vi bara hoppas att sommaren kommer på riktigt snart! Och glad nationaldag på er (eller vad man säger).

Materiallista:

Cardstock vit – Bazzill Canvas
Cardstock svart – Bazzill Orange Peel
Ranger – Watercolor Paper
Best Creation Glitter Cardstock 12×12 – White
Memory Box – Darling Poppies
Pärlor – finns i massor av färger
Embossingfön
Elizabeth Craft – Dubbelhäftande tejp
3D-kuddar
Zig 2-Way Glue Pen
Spectrum Noir – Aqua Tint Inks
Stansmaskin – Craftwell Cut’n’boss Machine
Ranger Inkssentials Mister Bottle


helena

 

 

 

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *