DIY Regnbågsdyna del 2

Jag har fortsatt leka med regnbågsdynan jag gjorde förra helgen (inlägget hittar du här). Det finns hur mycket roligt som helst att göra! Idag har jag gjort ännu ett Project Life-kort som passar ihop med det förra, men med en annan teknik.

DIY Rainbow2_08
Det blev så här läckert och färgglatt!

DIY Rainbow2_01
Jag plockade fram Cut-N-Dry, som fungerar ungefär som dynorna till blending tool (fast man kan göra ännu mer roligheter med denna). Idag kommer jag att använda den som blendingdyna, då de man köper färdiga är för små för att täcka en hel distressdyna.

DIY Rainbow2_02
Här syns det att den är lite tjockare än de vanliga. Det vita är ungefär samma, men det mörka är tjockare (och fäster INTE på kardborreband).

DIY Rainbow2_03
Ritade med blyertspenna och linjal på baksidan och klippte sen ut min dyna.

DIY Rainbow2_04
För att få med alla färgerna behöver dynan vara minst lika lång som dynan är. Ser du hur färgerna har flutit ihop sen förra veckan? Ingen fara, den stämplar lika rent fast det inte ser ut så. 🙂

DIY Rainbow2_05
Hade ingen träkloss som var tillräckligt bred att fästa dynan på, så jag tog en smal, men stabil papprulle jag hade hemma. Det funkade inte riktigt att dela med skalpell så jag fick ta fram bågfilen. Tur att jag har en välutrustad verktygslåda här hemma!

DIY Rainbow2_06
Limmade fast dynan med Glossy Accent, som är ett väldigt starkt lim. Jag rekommenderar att klistra innan du använder dynan, om du inte vill ha regnbågsfärgade fingrar förstås.

DIY Rainbow2_07
Tog färg på dynan och drog försiktigt över en stencil och det blev jättebra. Testade med roller först, men där går färgen inte ner på pappret då rollern inte är mjuk, så då fick det bli så här. Drog ut lite färg på dynans kanter så att jag inte riskerar att sätta den på fel håll på dynan och blanda färgerna. Skulle det ändå hända, går det att tvätta dynan (så länge den inte är fastklistrad på ett papprör då… hmmm, tänkte inte på det). Annars gillade jag att det var lite gung när jag skulle plocka upp färgen från dynan. Plaströr kanske…

DIY Rainbow2_09
Monterade på svart cardstock och stämplade dit en hashtag.

DIY Rainbow2_10
Så här ser korten ut bredvid varandra. Får nog göra en hel serie för jag tycker man blir glad av korten och det kanske behövs med det sommarväder vi hittills (inte) fått!

 

helena

 

 

Materiallista:

Distress It Yourself Ink Pad
Inkssentials Cut-N-Dry Stamp Pad Foam OBS! Se till att det står FOAM, det finns en FELT också, som är ganska lik, men den används inte riktigt på samma sätt (fast den är också rolig)
Glossy Accents
Tim Holtz Layered Stencil – Ray
Det finns massor av andra stenciler och masker att välja bland, tryck HÄR

Tim Holtz-stämpeln jag använde heter #Hashtags men denna är väldigt lik (fast utan #):Tim Holtz Simple Sayings

Cardstock svart – Bazzill Orange Peel
Ranger – Watercolor Paper

 

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på DIY Regnbågsdyna del 2

  1. Pingback: DIY Regnbågsdyna del 2 | Pandoras ask

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *