Failure is a bruise – art journal med SpectrumAqua

art_journal_maya_isaksson_faliureDet är något speciellt med vattenfärg på gesso tycker jag. Det blir så mjukt och fint och man vet aldrig vad färgen riktigt tänkt göra innan den torkat. Jag använde SpectrumAquas i Peach, Yellow och Charcoal och ritade på mina stämpelklossar i plexi i olika storlekar. Sedan sprayade jag vatten på och tryckte dem mot sidan för att skapa ett rutmönster med fina effekter. Jag torkade färgen med min embossingfön mellan varje ruta för att inte råka smeta ut färgen med handen.

art_journal_maya_isaksson_faliure_detail

Till textremsorna rev jag bitar ur bruna papperspåsar och limmade fast på sidan. Jag använde fingret för att täcka med lite gesso och så Distress Paint i matchande färger. Jag lade också lite skugga runt om med den grå SpectrumAquan och suddade ut lite med ett finger. Därefter stämplade jag texten med Milos ABC från Lawn fawn (och kastade om två bokstäver men det låssas vi inte om) och skuggade med vit gelpenna. Jag sprätte lite svart SpectrumAqua över sidan och sen var jag nöjd. Jag tycker att bakgrunden blev jättefin, men man vet aldrig riktigt vad det blir när man experimenterar med färger. Som tur är gör gesson att man faktiskt kan torka av det mesta av färgen om det blir jättefel och så är det bara att prova igen.

Material:
Dyan Reaveley’s Dylusions Creative Journal
Crafters Companion Spectrum Aqua Pens 12pk – Primary
Crafters Companion Spectrum Aqua Pens 12pk – Essentials
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Milo´s ABCs
Tim Holtz Distress Paint 29 ml Bottle- Spun Sugar
Tim Holtz Distress Paint 29 ml Bottle – Squeezed Lemonade
Liquitex Acrylic Gesso
Ranger Multi Medium 1oz 

maya

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *