Shimelle presentpåse eller adventskalender…

Igår var jag på en träff och hade tänkt blogga dagens inlägg därifrån via mobilen. Nu gick det inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig och därför kommer detta ett dygn ”för sent”. Alla bilder är dock tagna med mobilen och även redigerade i den, så brister det i kvalitet så vet ni varför. 🙂

Fick tag i en liten söt die sist jag var i butiken. Helt underbar och det går att göra så många olika saker med den, så länge sakerna är en liten presentpåse förstås. Men det finns många olika användningsområden för presentpåsar! Små presentpåsar. Färdig mäter den 7×5 cm.

Så här ser den ut när den är utstansad. Till min bas idag har jag använt Orange Peel vitt cardstock. Det är min absoluta favorit, älskar den strukturen på pappret. Jag satte dubbelhäftande tejp där det är markerat med turkos i bilden.
Giftbag_02

Det är en väldans massa prickade biglinjer (viklinjer) och alla går faktiskt inte att förvika, men man trycker lätt till dem när påsen är monterad.
Giftbag_01

Jag tyckte att det var lättast att klistra sidan först. Sedan den större bottenflärpen med tejp på ovansidan, de två sidoflärparna och sist bottenflärpen med tejp på undersidan. På detta sätt slipper man de små flärparna även från insidan.
Giftbag_02

Stansade ut en av dekorationerna i ett Maja Designpapper (det är samma papper men fram- och baksida). Satte en God Jul-diecut på den ena och en siffra på den andra. Tanken med siffran är att man skulle kunna göra 24 stycken små påsar och ha som adventskalender. Visst, de är små, men en legobit får allt plats och av 24 legobitar kan man alltid bygga något! 🙂 Eller så kan man lägga i en ledtråd eller karta till en plats där dagens kalendergåva finns. En peng går också att lägga i om man så önskar. 
Giftbag_03

Här kan man se påsen från baksidan med flärpen nedstucken. Det går bra att använda en håltång och göra hål rakt igenom för att sätta i ett band och hänga påsen runt en flaska eller i en blombukett och ha ett litet kort i. Möjligheterna är oändliga! Har målat med Clear Wink of Stella på God Jul och femman, men det syns tyvärr inte på fotot, men det glittrar snyggt i verkligheten.
Giftbag_04

På träffen skulle vi göra en halloweengrej i en av utmaningarna och jag passade på att göra en halloweenpåse. Använder du ett papper med ett tydligt upp och ner (som text) så kolla noga att du lagt din die på rätt håll. Ser lite mindre fräckt ut att ha texten uppochner (jag offrade mig och testade för er skull, men ni ska slippa se resultatet, det är bara slöseri av papper). Materialet till denna är sånt jag redan hade, men det finns en hel del annat halloweenrelaterat i butiken. Spindeln är färglagd med svart Wink of Stella.
Giftbag_07

Alla tre påsarna tillsammans. Visst är de söta? Och användbara?
Giftbag_05

 

 

helena

 

 

 

 

Materiallista:

Cardstock, vitt – Orange Peel
Die – Shimelle True Stories
Die Mandys – God Jul
Wink of Stella glitterpenna
Dubbelhäftande tejp
Halloweenprylar 🙂 Finns säkert fler i butiken, men dessa har ordet halloween i produktnamnet eller produktbeskrivningen

 

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Tutorial och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Shimelle presentpåse eller adventskalender…

  1. Pingback: Liten presentpåse | Pandoras ask

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *