Stig-Helmer Olsson

Hej alla glada scrappare! Ulrika här för att visa er en layout idag. Jag bor i Bålsta, och där är vi stolta över bygdens son Lasse Åberg. Man ser honom ibland på ICA, och nästan alla Bålstabor har nog minst en gång varit på Åbergs MUSeum och både sett Musse Pigg-utställningen, fikat i det mysiga caféet och lekt i Trazan-kojan.
Idag hedrar jag Åberg med en layout om hans rollfigur, den omtyckte Stig-Helmer Olsson!

IMG_7174

Utanför vårt centrum avtäckte man nämligen en staty av Stig-Helmer Olsson i somras.
Från en inbyggd högtalare kommer en gång i halvtimmen orden ”Jag kan flyga, jag är inte rädd”.IMG_7175

Jag jobbade med rosa papper till denna layout. Jag brukar annars vara lite nördig när det kommer till att matcha färgerna i fotona med färgerna på papprena. Men här gick jag helt emot det! Jag ser inget rosa alls i dessa fotona.
Jag brukar skriva ut mina egna foton. När jag sedan skär ut dem ur fotopappret brukar jag spara en vit ram runt. Sedan ritar jag en kant runt själva motivet med en svart penna som är avsedd att skriva på foton.IMG_7176

De utstansade ringarna har jag gjort med hjälp av två cirkelstansar i lite olika storlekar. Man stansar först ut med den minsta stansen. Sedan måttar man in den större stansen över hålet som bildats i pappret. Man håller såklart stansen upp och ner så att man ser var man stansar. Kika gärna i det HÄR blogginlägget i min egna blogg om du vill se denna teknik beskriven i bilder!IMG_7177

Material:
American Crafts Dear Lizzy Double-Sided Cardstock 12X12 – Fine & Dandy Gleeful
Seven Paper Amelia Double-Sided Cardstock 12X12 – 006
We R Memory Keepers Love Notes Double-Sided Cardstock 12X12 – Weekending
Bella Blvd Chipboard 6X10 – Color Chaos, Hearts & Stars
Simple Stories Enamel Dots Embellishments 60/Pkg – So Fancy
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Dot Fade
Tim Holtz Distress Ink Pad
Zig Photo Signature Marker – Black

Ha en fortsatt härlig vecka!

ulrika

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *