Distress Crayons -Wow!!

Denna veckan har jag lekt med mina nya pennor och okej jag sa redan när det kom att jag absolut inte skulle köpa dem för jag hade tillräckligt med pennor redan..men efter att ha sett Tim Holtz i Birmingham visa vad man kunde göra med dem var jag ju helt såld 🙂 . Så vad gör man handlar dem förstås..

20160330_194826

Här ser ni allt jag fick med mig hem sist när jag var på CiLi in Papers för att handla. Mina Crayons, Distress Collage Medium, Collage Brush och inte minst min nya super Craft Mat <3 .

20160401_200218 (1)

Här ser ni till vänster ett cardstock preparerat med Collage Medium och det till höger är bara ett helt obehandlat cardstock. Den Stora skillnaden är att det går inte alls att gnugga ut Crayons på ett obehandlat cardstock så om du vill kunna gnugga och göra allt roligt som man kan göra med Crayons då måste du först behandla det med Collage Medium. Dessa finns i 3 olika Matt, Crazing och Vintage.

20160401_205422 (1)

Här har jag på den vänstra cardstocket stämplat fjärilarna och clear embossat dem. Den högra cardstocket har jag stämplat fjärilarna och vit embossat dem.  Sen har jag tagit mina pennor och börjat kleta och kladda med fingrarna för att få färgerna att blanda sig med varandra. Tänk på att det kan vara bra att hålla en finger för varje färg till att börja med annars blandar sig färgerna direkt. Det vita ”fläckarna” har jag fått genom att spraya med min Distress sprayflaska och sedan torka upp det våta fläckarna med hushållspapper, en cool effekt tycker jag.

20160401_205408

Sen var jag självklart tvungen att prova att göra en bakgrund med Translucent Paste och en med Texture Paste Gloss för att se om det blir någon skillnad när man gnuggar Crayons på dem. Tyvärr tycker jag att den ”glossiga” effekten försvinner med båda pastorna så att det är glossy spelar ingen roll här. Men snyggt ändå eller hur?

IMG_5412

Här ser ni en närbild på hur jag har gnuggat ihop den rosa och den blåa pennan för att då på vissa ställen få lila färg.

IMG_5413a

På insidan har jag stämplat med Hero Arts Ombrédyna och stämpelsetet från Lawn Fawn.

IMG_5411a

Det färdiga kortet med mina Distress Crayons så kul att jobba med och så lätt 🙂 .

Material:

Distress Crayons
Tim Holtz Distress Collage Medium – Matte
Tim Holtz Distress Collage Brush 1.25inch
Tim Holtz Distress Sprayer 2oz
Hero Arts Stamp & Cut – Butterfly Pair
Stampendous Detail Embossing Powder – Clear
Stampendous Detail Embossing Powder – White
Dreamweaver Embossing Paste – Translucent
Ranger Ink Texture Paste 29ml 3pk – Texture, Matte, Gloss
Hero Arts Ombre Ink Pad – Pink To Red
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Lets Bokeh
Mandys Dies – Grattis
Ken Oliver The Best Ever Craft Mat 16.5X15
Simple Stories-So Fancy 6×6 (ej i web)

Det bästa tipset jag har att komma med är att inte glömma att preppa cardstocket med Distress Collage Medium innan ni försöker att gnugga på Crayons. Lycka till jag säger bara Wow så kul <3 .

Ha en härlig och förhoppningsvis solig tisdag.

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *