Crafters Companion

I februari var delar av CiLi in Papers Design Team i Birmingham å deltog i CHSI-mässan. Vi tillbringade stor del av tiden i Crafter Companions montrar och fick även vara med på flera kurser som de höll. Såååå inspirerande och roligt! Här har vi DT-Karin som ny frontfigur: 🙂

unspecified-3

Kurs med bland annat den nya maskinen Gemini som snart kommer ut på marknaden, läs mer HÄR om den!

IMG_0012

Vi fick även testa de nya pennorna, å näää – Kerstin gillar inte att bli kladdig! 😉

IMG_0086

unspecified-4

Månadens tema är alltså Crafters Companion! Så nu ska designteamet visa vad de har valt för produkter att leka lite mer med:

Britten:

Hej, här är mitt bidrag med kort med Crafter´s Compendion produkter. Jag har gjort fyra kort med samma orkidé stämpel. Tyvärr är bilderna lite mörka.

P1020559

När jag stämplade orkidéerna har jag använt en embossingdyna men använt olika embossingpulver. Om man använder embossingpulver när man stämplar så blir det en liten förhöjd kant och då är det lättare att måla med vattenbaserade färger så att färgen stannar innanför. Tre av korten har jag använt Spectrum Aqua och mycket vatten till bakgrunden. På det första kortet är det svart embossingpulver på blomman och sländan. Sländan fick dubbla vingar. De översta är av vellum som jag har glittrat med Sparkle pens.

P1020556

På detta kort har jag blött bakgrunden ordentligt efter att jag täckte över blomman med en extra stämplad blomma som jag klippte ut och täckte ”kortblomman”, precis som när man maskar flera stämplar. När pappret var blött så strödde jag lite Color Burst i det blöta så att färgpigmenten flöt ut. Lät det torka till en liten stund men torkade det sista med Heat it tool. Det är så häftigt att se när pigmentet flyter ut och man ser flera nyanser i pulvret. Orkidén är stämplad med en färgdyna som jag är lite blöt så att Clear embossingpulver fäster innan jag värmer pulvret.

P1020555

De två korten som kommer här är embossade med vitt embossingpulver.

P1020557

Alla blommorna är målade med Spectrum Aqua.

P1020558

Material:
Crafters Companion Sheena Douglass White Stamping Card A4
Sheena Douglass A Little Bit Sketchy A6 Stamp Set – Orchids
Crafters Companion Sheena Douglass A5 Rubber Stamp Set – Flying Colours
Crafters Companion Spectrum Aqua Pens
Crafters Companion Printable Vellum Paper
Ken Oliver Color Burst Powder 
Doodlebug Sprinkles Glitter Enamel Dots – Winter
Doodlebug Sprinkles Glitter Enamel Dots – Summer Glitter
Spectrum Noir Sparkle Pens – Clear Overlay
Lawn Fawn Custom Craft Die – Coles ABCs
Lawn Fawn Ink Pad – Juice Box 
VersaMark Watermark Stamp Pad 
Stampendous Embossing Powder – Clear
Stampendous Detail Embossing Powder – White
Stampendous Detail Embossing Powder – Black Opaque

britten

 

Ulrika:

Jag valde att använda mina nya fina blom-dies från Crafters Companion. Jag pysslade ihop ett enkelt kort, och jag använde härliga papper från Pink Paislee.

IMG_7622

Jag tror att man kan se här på närbilden att kanterna på blombladen blir lite embossade. En fin effekt, tycker jag!
Blommorna fäste jag med 3D-kuddar för att de skulle poppa ut lite från kortstommen!

IMG_7623

Material:
Crafters Companion Diesire Dies – Flowers for all Occasions 2
Pink Paislee C est La Vie DS Cardstock 12X12 – Number 1
Pink Paislee C est La Vie DS Cardstock 12X12 – Number 2
Pink Paislee C est La Vie DS Cardstock 12X12 – Number 4
Pink Paislee C est La Vie DS Cardstock 12X12 – Number 8
Pink Paislee C est La Vie DS Cardstock 12X12 – Number 11
Pink Paislee C est La Vie Word Jumble Stickers – Black W/Gold
3L 3D Self-Adhesive Foam Squares 308/Pkg White .25″X.25″
Sizzix Big Shot – White & Gray

Ha en underbar scraphelg! Det ska jag ha! 🙂

ulrika

 

Maria:

IMG_4466

När jag fick höra om att vi skulle inspirera med Crafters Companion visste jag direkt att jag skulle testa deras Aqua pennor, för det hade jag inte gjort innan. Jag har de ”vanliga” Spectrum pennorna sedan länge, men dessa är nya för mig.

IMG_4467

Jag började med att välja ut vilka stämplar jag skulle använda och då jag älskar Lawn Fawn fick det bli dessa. Jag började med att stämpla och sedan embossa på ett papper som tål vatten.

IMG_4469

Sedan tog jag en kloss ( en sådan som jag använder när jag stämplar) och målade på med en färg, tog en pensel med vatten på och ”plocka” upp färgen från klossen. Sedan målade jag på ! Jag ville inte ha det helt täckt på bakgrunden så det var bara att pensla på:-)
Jag upplevde att det var enkelt att få ljusare och mörkare färg. Målade man först med pennan på pappret och tog sedan vatten på så blev det mörkare. Jag som tog färg från klossen kunde ta mer vatten och då blev det ljusare. Detta blev resultatet! Får nog köpa en uppsättning till då jag saknade en blå i mitt kit, så himlen fick bli lila!

IMG_4499

Material

Crafters Companion Spectrum Aqua Pens 12pk – Floral
Crafters Choice White Taklon Round Brush Size 8
Tim Holtz/Ranger Distress Specialty Stamping Paper 4.25X5.5 20 Sheets
StazOn Solvent Inkpad
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Little Bundle
Lawn Fawn Custom Craft Die – Grassy Border
Lawn Fawn Cutsom Craft Die – Stitched Hillside Borders
American Crafts Sticky Thumb Adhesive Runner & Refill – Permanent Solid
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Blue Skies

Kram

maria

 

 

 

Birgitta

Ibland kan det enkla vara nog, här har jag använt en Embossing Folder – Weathered Trees och för att få fram strukturen har jag dragit över med Pebeo Gilding Wax – Silver.

IMG_6589 IMG_6590

Materiallista:
Sheena Douglass Perfect Partners 5×7 Embossing Folder – Weathered Trees
Pebeo Gilding Wax 30ml pot – Silver

birgitta

Karin

Vi har fått som vår månadutmaning denna gången att skapa något med Crafters Companion och det är ju lätt när det finns så mycket snyggt och kul att välja bland 🙂 .

20160404_234736

Här ser ni mina stämplar, dies, embossingfolder, carstock och mina Aqua Tint ink. Okej skall sanningen fram så kommer både stämplarna, diesen och embossingfoldern från det som fanns i Goodiebagen på Meet&Greet 2015. Wow så fina saker<3 .20160404_213732

Här har jag embossat mitt Sheena Cardstock och tänker färga in det med Aqua Tint Inks. Först så sprayar jag det med ganska mycket vatten och sedan är det bara att leka med färgen du valt. Jag ville ha en effekt av att det var mycket färg på sidorna och ljusare i mitten.

IMG_5415a

När jag var nöjd med min gröna färg över det embossade cardstocket så ”splashade” jag lite guldfärgad Aqua Tint Ink över det också. Stammen på blomman och det gröna bladen har jag klippt ut för hand men själva blomman fanns det dies som passade till och det gillar jag 🙂 .

IMG_5414a

Det färdiga kortet med grönt och guld och en lite lätt rosa vallmo bara för dig 😉 .

Material:
Crafters Companion Sheena Douglass White Stamping Card A4 – Pack of 60
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Bright and Beautiful
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Essentials
Crafters Companion Centura Pearl Printable Card Pack A4 10Pkg 300gr – Old Gold
Crafters Companion A4 50/Pkg – Brown Kraft
Crafters Companion-Poppy dies och stamp
Spectrum Noir Sparkle Pens 3/Pkg – Clear Overlay
Spectrum Noir Generation 2, 6 Pen Set by Crafters Companion – Pinks
Ranger Ink Archival Inkpad – Jet Black

Ha en härlig lördag!

karin

 

 

 

 

Kerstin

När vi var i Birmingham så hade Sheena Douglas just släppt sina fantastiska stämplar och dies med… Japp! Dödskallar!!! Jag som ÄLSKAR dödskallar! 🙂 Jag var som ett litet barn! Titta bara;

IMG_0057

IMG_9975

unspecified-1 unspecified-2  unspecified

Så fort produkterna kom till CiLi in Papers så åkte de raka vägen hem till mig såklart! 🙂 Å det va kärlek vid första ögonkastet;

DSC_0834

Jag stämplade upp flera motiv av de olika figurerna;

IMG_0805

Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska ”bygga” ihop figurerna om man vill ha blommor på dem;

IMG_0806

Detta motivet är färglagt med promarkers och det var detta som jag sedan gjorde ett kort av;

IMG_0809

Till min älskade son när han fyllde 10 år;

IMG_0819

Material:

Sheena Douglass Perfect Partners Day of the Dead Stamp – Sugar Skull
Sheena Douglass Perfect Partners Day of the Dead Die – Sugar Skull
Sheena Douglass Perfect Partners Day of the Dead Stamp – Dancing Skeleton

Önskar er en helt fantastisk lördag med mycket scrap! Själv är jag på scrapträff och är helt säker på att den kommer bli just helt fantastisk! 🙂 Kram, Kerstin

kerstin

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *