Gästdesigner Eeva!

Idag hälsar vi Eeva välkommen som gästdesigner här hos oss på CiLi in Papers! 🙂 Hon kommer under fyra lördagar framöver dela med sig av sitt skapande, det ska bli såå spännande!

Först en presentation:

Jag heter Eeva och har fått äran att vara gästdesigner i ett par veckor. Jag började med scrapbooking för mer än 13 år sedan. Jag fick en tidningen Creating Keepsakes från min brevvän i USA och jag blev helt fast. Jag höll på med det i många år, gick kurser i Tyskland hos bland annat Nathalie Kalbach. Då bodde jag i Hamburg. Det var även Nathalie som introducerade mig för mixed media. Utöver scrapbooking och mixed media håller jag även på med Project Life.

Jag bor i Göteborg med min man och mina två barn. Jobbar som administratör på en skola. Fritiden spenderas med familjen, jag spelar lite innebandy med ett gäng mammor och jag försöker hitta tid till att skapa och läsa böcker.

Ni hittar mig på Instagram scrapeeva där lägger jag ut det mesta jag skapar.

Jag har haft många bloggar som jag tyvärr lagt ner men har en blogg som jag nyligen skapat. Den uppdateras inte så mycket. https://craftyhall.wordpress.com/

mvh Eeva

Å nu ska vi få se vad Eeva har skapat! Eeva skriver:

Jag tänkte börjar att skriva om en ny produkt som Bo Bunny har kommit ut med. Det är en crackle paste som finns i både vit och svart färg. Effekten blir en sprucken lite antikt utseende. Man börjar med Bo Bunnys Paste primer som man enklast brer på med en palettkniv. Ett lagomt tjockt lager. Sedan låter man det torka och när det är torrt gör man samma sak med crackle pasten.

I mina gömmor hittade jag denna chipboardstjärna som jag valde att testa Bo Bunnys cracle paste på. Jag ville se hur det skulle se ut om jag använder det ovanpå en målad yta så jag målade halva stjärnan blå.

star1

Effekten blev som jag hade hoppats, sprickorna blir tillräckligt stora och djupa för att visa vad som är under. Här ser ni det blåa genom sprickorna på vänster sida av stjärnan.

star2

Som mitt första gästdesignalster tänkte jag visa ett kort som jag gjort där jag använt mig av lite olika produkter och tekniker. Som bas har jag använt ett 4×6 inch Project life kort från Becky Higgins. Det har jag sedan klistrat fast på en vanligt kortbas.

Jag började med att plocka fram mina nya Color Burst färger. Det är ett pigment i form av ett pulver. När du blandar det med vatten sker något magiskt. På project lifekortet har jag duttat ut lite pigment i olika färger. (lägg in bild cb1 och cb2) . Sedan tog jag min lilla mini mister från Ranger och sprutade vatten över hela kortet. Du kan spruta och blåsa runt färgen med värmefön eller tex sugrör, använda pensel eller bara ställa upp kortet så att vattenfärgerna blandar sig. Det är svårt att sluta för det bildas hela tiden fina mönster när färgerna blandas.

cb3

När kortet var torrt tog jag fram en stencil, silikonpensel och heavy body gel från Finnabair och en av mina nya favoritacrylfärger från Finnabair i passande färg. Jag tog lite gel och lite acrylfärg och blandade ihop det så att jag fick ett tjockt gel i färgen metallic wild fuchsia. Sedan använde jag gelen genom att med hjälp av penseln bre den över stencilen.

cb4

När det var torrt var det dags att göra färdigt kortet men jag ville också ändra färgen på stjärnan jag tidigare gjort så att den bättre skulle passa med kortet. Jag tog fram opal magic aqua rose. Sedan monterade jag fast den på kortbasen med heavy body gelen. Den fungerar jättebra till att klistra fast lite tyngre dekorationer med och sedan lade till lite grönt bling från Ranger och en text.

cb6

Material

BoBunny Paste Primer – Crackle
Bo Bunny Crackle Paste – White
Chipboard från gömmorna märke vet ej
Crafters Workshop Templates 12X12 – Cell Theory
Ken Oliver Color Burst Powder Caribbean Brights
Prima Marketing Finnabair Art Alchemy Acrylic Paint – Opal Magic Aqua-Rose
Prima Marketing Finnabair Art Alchemy Acrylic Paint  – Wild Fuchsia
Prima Marketing Finnabair Art Basics Mixed Media Silicone Brush 1inch
Prima Marketing Finnabair Art Basics Super Heavy Ge
Ranger Inkssentials Mini Mister
Ranger Stickle Glitter Glue – Lime Green

 

eeva

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Gästdesigner Eeva!

  1. Ulrika Wandler skriver:

    WOW! Läckert! Välkommen som gäst-DT hos oss! 🙂 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *