Hur gör ni?

img_7842

Hej på er! Detta blir ett annorlunda inlägg. Tanken är ju att jag ska visa upp något jag gjort, men så blir det inte denna veckan. Jag skulle bli jätteglad om ni vill berätta för mig om hur ni gör med en grej som jag funderar på. Kanske någon är i samma sits som mig?

Jag började med layouter runt 2008, valde ut speciella kort varje år som jag scrappade om. Mitt första barn föddes 2011 och då gjorde jag ett album med layouter om hans första år. 2013 fann jag Project Life och började med det. Jag har sedan dess gjort Project Life varje vecka. I Juli 2015 föddes dottern och jag fortsatte med mitt album som är på alla i familjen, men parallellt första året gjorde jag ett eget album till dottern i ett mindre format om hennes första år. Så långt är allt bra:-) Så nu har båda mina barn sitt första år i varsitt album. Resten av deras liv har jag samlat i ett och samma album.

img_7826

Men så har jag tänkt på detta med egna album till barnen. Jag tänker att det skulle vara kul för dom att när de flyttar hemifrån få några album med sig från sin uppväxt. Jag kan bara se till mig själv. Min mamma har album hemma med vår uppväxt, men jag själv har endast något enstaka. Det hade varit kul med fler kort från sin egna uppväxt tänker jag? Den dagen min mamma lämnar detta jordeliv (vilket jag hoppas dröjer) så får jag väl helt enkelt sätta mig ner med mina syskon och dela upp korten mellan oss. Det hade helt klart varit roligare med ett eget album. Så det skulle jag gärna vilja ge mina barn, men tyvärr känner jag att jag inte har tid att göra varsitt till dom även om jag kanske skulle välja ett mindre PL album samtidigt som jag gör i större format till mig själv.

img_7828

Men då hittade jag denna till vänster på bilden högst upp. En bok från Heidi Swapp där man kan sätta in ett kort i veckan och skriva några rader varje vecka . Det är ett uppslag per vecka och den räcker i 3 år. Kan tänka mig att det kan vara kul att se när tre år gått och man kan lätt jämföra vad som hänt varje vecka. Visst det blir mycket jobb, men nu har jag köpt mig två av dessa böcker, en bok per barn och sedan kan jag ändå göra mitt egna stora album som jag gjort hela tiden. Men i denna kan jag välja ett specifikt kort med en händelse varje vecka per barn och det känns hanterbart…eller? Sedan när de flyttar får de med varsin och jag kan med gott samvete ha mitt stora kvar:-) Låter detta som en bra grej? Hur gör ni andra?

img_7843

Den boken till höger fann jag vid ett senare tillfälle och här ovan ser ni hur den ser ut inuti. Den har en ficka för kort till vänster och plats för text till höger på varje uppslag. Denna har endast 24 uppslag, så den kan ju vara ett alternativ om man endast vill sätta in något varannan vecka eller liknande. Så kan det ju ändå vara en årsbok, men man behöver inte känna att man måste göra något varje veckan utan när det händer något speciellt. Jag köpte denna för att göra till mamma under 2017 på barnbarnen , som hon sedan ska få i julklapp. Ska bli spännande att se om ett år om jag ror detta i land:-)

Här hittar ni dom i butiken om någon tycker att detta kunde vara ett kul sätt:
Heidi Swapp Life Theme Book
Heidi Swapp Three Year Album

Ha nu en underbar jul och ett gott nytt år, så ses vi 1 januari igen!

Kram

maria

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *