Stämpla på Svart Bakgrund med Distress Oxide

Denna veckan har jag äntligen fått sätta mina fingrar i det nya Distress Oxide och Wow så kul det är. Så fina färger och du kan både göra coola bakgrunder med dem och även stämpla och få riktigt krispiga tryck, vilket man inte får med vanliga Distress Ink.

20170213_180502

Här ser ni det tre olika Distress Oxide som jag valde att göra min bakgrund med. Tänk på att inte få en av de andra färgerna på den andra dynan för då missfärgar du dynan(det går att reparera förstås men..) .

20170213_180525

Här ser ni när jag har sprayat dem med vatten för att kunna dra mitt vita cardstock igenom färgerna för att göra min bakgrund.

20170213_180734

Här ser ni mitt första lager och samtidigt när jag torkar det med min Embossingfön, samtidigt som jag sprayar med min Distress Sprayer för att göra vattendroppar. Tänk på att det skall ha torkat ordentligt innan du lägger på nästa lager och samma procedur igen tills du är nöjd med resultatet. Jag glömde ju förstås att ta kort på den färdiga bakgrunden.

20170213_175332

Det som är så speciellt kul är att Distress Oxide både stämplar så krispigt och även på svart cardstock.

20170213_175920

Här ser ni till vänster den bakgrunden som jag har stämplat och efteråt bara låtit min Distress Sprayer regna över cardstocket, det får liksom Distress Oxide att poppa upp ännu mer. Den högra bakgrunden har jag gjort genom att efter jag stämplade min första bakgrund sprayat vatten på min stämpel och sedan stämplat den på det svarta cardstocket och låtit det torka. Så olika det blir coolt eller hur 🙂 .

img_6066a

Här ser ni mitt färdiga kort med bakgrunden med siffrorna som jag stämplat med Oxide och även använt tagit ut ett hjärta med min bakgrund som jag gjorde med att blanda Oxide på mitt craftsheet.

img_6067a

Här ser ni det andra kortet som jag gjorde med den bakgrunden som jag har stämplat med att ha sprayat vatten på stämpeln.

Material:
Distress Oxide
Tim Holtz Distress Sprayer 2oz
Tim Holtz Cling Rubber Stamp Set 7X8.5 – Botanical Sketch
Tim Holtz Cling Rubber Stamp Set 7X8.5 – Perspective

Det finns ju så mycket mer att göra med Distress Oxide, det är inte sista gången jag kommer att använda mig av det nya dynorna från Tim Holtz. Jag hoppas att ni också är sugna på att prova det roliga Distress Oxide.

Ha en härligt tisdag.

karin

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *