ATC med vax

Idag tänkte jag visa er min process då jag gjorde ett gäng ATC – Artist Trading Cards.
ATC har en speciellt format, de är 2,5×3,5 inch stora. Jag började med att skära till ett antal sådana kort av vit, slät cardstock.

Jag penslade på Soft Gloss Gel och passade på att lägga på en bit tunn väv (cheese cloth) innan det torkade. Ovanpå det strösslade jag små, små art stones. Jag skar också ut några rader med hus i tunn chipboard med hjälp av min Silhouette Cameo. Du hittar allt material jag använt i materiallistan sist i inlägget.

Silhouette har en egen chipboard speciellt anpassad för maskinen. Den är lite tunnare än ”vanlig” chipboard, men perfekt ändå!

Jag stansade ut moln i ett papper med mycket struktur.

Sen täckte jag allt med svart gesso! De små ”kulorna” satt inte fast helt och hållet (slarvigt av mig!), så de for runt och hamnade även på husen. Men det gjorde väl inget?! 😉

Tre av korten fick en guldfärgad vax på sig. Vaxet smetar man lätt ut med en fingertopp. Men tänk på att inte ta för mycket på fingret. Det är drygt!

Det blev också två röda kort.

Slutligen blev ett par kort blå.

Materiallista:
Bazzill Cardstock 12″X12″
Silhouette Chipboard 12X12 25/Pkg
BoBunny Gesso
Prima Finnabair Art Basics Soft Gloss Gel 250ml – Transparent Gloss
Jag har använt vax av ett annat märke för att färga in mina kort, men jag tipsar gärna om Finnabairs suveräna vaxer som finns i massor av läckra färger. De fungerar på samma sätt! HÄR hittar du dem.
Prima Marketing Finnabair Art Ingredients Mini Art Stones 230ml
Dritz Cheesecloth Packaged 3 Square Yards
Silhouette Cameo 3 Electronic Cutter
Jag använde en moln-die från min egen scraphörna. Men liknande hittar du t.ex. HÄR!

Ha en kreativ vecka, vänner! 🙂

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker, Verktyg och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *