Att stansa ut i mossgummi/foam sheet

Idag tänkte jag tipsa om hur enkelt det är att stansa ut i mossgummi/foam. Man kan stansa ut figurer och bokstäver, och bokstäverna blir ju faktiskt precis som thickers! 🙂

På Cili In Papers finns dessa ark i vitt och svart från Darice som är 2 mm tjocka till riktigt bra pris! De är 9×12 tum stora. Det finns också mossgummi från Bazzill i fem härliga färger plus svart och vitt. De är dessutom självhäftande och 12×12 tum stora.

Jag plockade fram några av mina bokstavs-dies samt några söta figur-dies. Ni ser att jag förvarar dem på Art-Bins smarta magnet-skivor som passar i väskan. Väskan hittar du HÄR!

Dags att stansa ut! Och ser ni mina fina glittriga skärplattor?! Finns att köpa till om man kanske behöver lite extra glamour i tillvaron! 😉 Du hittar dem HÄR!
Jag stansade ut molnen i vit mossgummi.

Därefter var det dags att stansa ut några bokstäver. Jag använde då den svarta mossgummin.

Perfekt! Nu har jag ”thickers” till några kort jag tänkte göra framöver, samt moln till en layout jag håller på med! Allt detta kommer dyka upp i bloggen framöver. Layouten kommer redan nästa onsdag.

Det blir jättefint stansat! Alla detaljer syns, som t.ex. stygnen på molnen:

Jag testade att färga in två utstansade solar på två olika sätt. Den första färgade jag in med gul Distressdyna. Det blev jättefint resultat!

Den andra solen sprayade jag Dylusions spray i orange och gult på. Det blev också bra, men inte lika intensiv färg.

Det blev ju ändå en läcker effekt med dropparna så tydligt markerade. kanske kan man kombinera dessa två tekniker? Först grunda med lite Distressdyna, sen duscha med mist… Ska testa det också nån gång framöver.

Material:
Darice Foam Sheet X12 2mm – White
Darice Foam Sheet 9X12 2mm – Black
Lawn Fawn Custom Craft Die – Spring Showers
Lawn Fawn Custom Craft Die – Coles ABCs
Lawn Fawn Custom Craft Die – Finley´s ABC´s
Tim Holtz Distress Ink Pad
Ranger Dylusions Ink Spray 59ml – Squeezed Orange
Ranger Dylusions Ink Spray 59ml – Lemon Zest
Sizzix Big Shot – White & Gray

Ha det så bra tills nästa gång vi ses!

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker, Tutorial, Verktyg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Att stansa ut i mossgummi/foam sheet

  1. Pingback: En färgglad layout |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *