Tre små mixed media-tavlor

Idag ska jag visa er tre små canvastavlor jag gjort! Tavlorna är bara 10×10 cm stora. Det var faktiskt det enda i scrap-väg jag köpte på en resa till Amsterdam i våras! 😀 . På Cili In Papers finns flera olika canvasdukar om du blir sugen på att ”kladda” lite efter att ha läst det här. Se materiallistan sist i inlägget.

Första bilden visar de mixed media-produkter jag använt! Dekorationerna kommer från Kaisercraft.

Jag började med att grunda canvasdukarna med clear gesso. Man kan såklart använda vit eller svart också. Därefter strök jag ”lite slarvigt” på texture paste white sand som är ett medium som känns ungefär som sån där skrubbkräm man har i duschen! 😉 Det är små, fina sandkorn i den. Jag hällde på lite mini art stones också medan det var blött.

Jag lät det torka, och målade sen över allt med metallique acrylic paint. När det torkat så använde jag pekfingret och applicerade guldfärgad wax paste på en del av de korn som står upp på tavlan samt lite runt kanterna. Jag stänkte sen också på vinröd mist.

Sen var det dags att göra i ordning dekorationerna. Kaisercraft har gjort dessa läckra laserskurna trädekorationer. Jag färgade in dem med den guldfärgade wax pasten. Jag hällde också på lite löst glitter som fastnade fint efter att jag strukit på clear gesso.

Bakom trädekorationerna fäste jag en bit utskuren i metallic-glänsande papper från Bazzill, utstansat med en die från Kaisercraft. Jag fäste pappersbiten och trädekorationen med limpistol vilket kändes som det allra bästa sättet att fästa de sakerna på den ojämna bakgrunden.

Jag avslutade med att trycka dit några kloka ord. Det är diecuts som hör till Kaisercrafts serie Bombay Sunset. Du hittar hela den serien HÄR.

Material:
HÄR hittar du canvasdukar
Prima Finnabair Art Alchemy Acrylic Paint 50ml – Metallique Mermaid Teal
Prima Marketing Finnabair Art Extravagance Texture Paste 250ml – White Sand
Heidi Swapp Color Shine Spritz 59ml – Raspberry
Prima Finnabair Art Ingredients Mini Art Stones 230ml
Prima Marketing Finnabair Art Basics Gesso 250ml – Clear
Jag har använt vax av ett annat märke, men kika gärna på Prima/Finnabairs läckra vaxer som fungerar på samma sätt. Du hittar dem allihop HÄR!
Kaisercraft Bombay Sunset Wooden Shapes 25/Pkg – Bollywood
Kaisercraft Collectables Cardstock Die-Cuts – Bombay Sunset
Kaisercraft Die – Texture Hessian
Bazzill Foil Cardstock 12X12 – Hot Pink

Ha nu en fantastisk vecka, och scrappa mycket!

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *