Tim Holtz Distress Oxide och Crazy dogs

Hej! Så här i den grådaskiga hösten tänkte jag inspirera med ett kort som har lite härliga färger. Jag tittar ganska mycket på You Tube och får många goa idéer från bl.a Jennifer McGuire. Ideen till detta kortet har jag hittat här, hon kallar det Silhouette stamping.
Jag börjar med att skära till min kortstomme av ett 12″x12″ vitt cardstock. Det blir 3 st 4″x12″ av detta. Akvarellpappret skär jag till lite mindre, för jag vill gärna ha en ram runt med svart cardstock. Jag stämplade med hjälp av min Misti,  en av hundarna från Tim Holtz collection” crazy dogs” med svart Versafine dyna.   .

bild2 Jag maskade sedan hunden med hjälp av Drawing gum som är ett flytande gummi som man enkelt kan pensla på motivet, som sedan fick torka ca en timme så det blir riktigt torrt.
bild3 Jag maskade sedan pappet med post it lappar och använde mig av tre stycken Distress oxide och hans blending tool för att blanda färgerna.Efter det skvätte jag lite vatten på pappret och lät detta torka in. bild4 När dropparna torkat gnuggade jag försiktigt med fingret  (man kan även använda sig av en torr trasa eller ett suddgummi) bort gummit från motivet. bild5 Stämplade ”Det värmer mitt hjärta” från InkyWings härliga stämpelset ”Choklad”. Satte kortet på svart cardstock, limmade på foam tape 3D på baksida och satte fast det på den vita kortbasen. Tada…färdigt 🙂bild1

Material

Crafters Companion Watercolour Card Pack
Bazzill Cardstock 12X12, 25/Pkg – Prismatic White
Bazzill Cardstock 12X12 25/Pkg FOURZ – London Fog

Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Peacock Feathers
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Picked Raspberry
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Spiced Marmalade
VersaFine Small Ink Pad – Onyx black

Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Crazy Dogs
 InkyWings Motivstämplar Clear Stamps – Choklad

 Pebeo Drawing Gum 45ml
MISTI Stamp Tool
Tim Holtz Mini Ink Blending Tool 1 inch – Round

Tack för idag, vi ses om 14 dagar igen!

250-Louise-CiP copy

 

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Tim Holtz Distress Oxide och Crazy dogs

  1. Anna skriver:

    Tokläckert kort Louise ! Intressant teknik!! Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *