På kurs med Wendy Vecchi

Hej alla!
Idag tänkte jag berätta och visa lite bilder från en av de kurser jag och Veronica gick när vi var med chefen Cicci på den stora scrapmässan Creativation i Phoenix, USA, i januari.

Wendy Vecchi är en mycket duktig och trevlig kvinna som bl a designar stämplar och tar fram härliga färger i Archivaldynorna. Kursen vi gick för Wendy var en kortkurs och vi tillverkade tre kort. Det var riktigt roligt för vi använde oss av nya tekniker – och det är ju alltid kul att lära nytt! 🙂
Här har vi precis landat i kurslokalen tillsammans med ca 80 andra förväntansfulla kursdeltagare.Detta är ett av stämpelseten vi använde oss av. Det som är unikt med flera av stämpelseten, inte alla, är att det följer med en matchande stencil!Några av stämpeldynorna vi använde oss av samt det nya Detail blendingtoolet – SÅ användbart när man vill färga in mindre detaljer!!Så här såg min arbetsplats ut 🙂
En teknik vi använde oss av var att vi färgade in stämpelmotiven med hjälp av Mini Ink blendingtool och Detail blendingtool och Archivaldynor! Kanske inte den första dynan man skulle tänka på att färglägga med men det fungerade alldeles ypperligt!
Så vi stämplade motivet på papperet – la över stencilen, här kommer den in!, – och färgade in med hjälp av blendingtoolet. Utan stencil hade man ju inte kunnat färga in enbart motivet på detta viset – visst är det smart!?
Därefter kommer nästa steg, och det är att man går på motivet en gång till för att få lite skiftningar och nyanser. Eftersom man nu är ute efter små detaljer använde vi Detail blendingtoolet för att ex färga bladen mörkare vid ”basen” eller på ena sidan. Det är precis detta som Veronica håller på med på bilden.Några av stämpelmotiven finns också i trä. Denna blå blomma t ex är i trä. Här stämplade vi på träfiguren med svart dyna och sen färgade vi in blombladen. Här behövde vi dock inte använda någon stencil förstås :-). Ser ni skiftningarna i infärgningen? Detail blendingtoolet har givetvis fått jobba även här :-).
Så här blev det färdiga kortet med den blå blomman! Koppen, bladet och texten är också i trä och dem har vi först stämplat med olika bakgrundsstämplar och därefter också färgat in med Archivaldyna, mer eller mindre.
Här är en av de snygga bakgrundsstämplarna – de har redan anlänt till butiken!! Gissa vem som var snabb ;-). Textsetet har vi använt på det sista kortet.Detta var det andra kortet som vi gjorde. Här har vi stämplat och färgat in direkt på papperet med hjälp av stencil och distresstoolen. Det är just detta motivet som Veronica färgar in på bilden ovan. Hjärtat är i trä.
*ppssssttt… ni lägger väl märke till bakgrundsstämplarna ;-))*På det sista kortet har vi stämplat motivet på papper, men sen har vi också stämplat själva blomman på trämotiv för att sedan färga in den. Den observante noterar att jag inte riktigt fått till precisionen ;-). Man kan väl säga som så… ett platt trämotiv har två sidor – tipset är att stämpla på rätt sida *harkel, harkel* 😀
Texten känner ni igen från stämpelsetet Letterit här ovanför och efter att ha stämplat texten med svart dyna penslade vi på Perfect Pearls i guld för att få lystern.Hoppas nu att ni har blivit riktigt inspirerade till att testa dessa tekniker! Det är ju roligt att kunna använda stämplar på olika sätt och då får man ju också mer för pengarna, eller hur? 🙂

Avslutningsvis bjuder jag på ”den obligatoriska idolbilden” 🙂

På återseende! Scrappa lugnt!

Material:

Wendy Vecchi Cling stamps – Heartfelt Art
Wendy Vecchi Cling stamps – Birthday Art
Wendy Vecchi Background Stamp – Open dots
Wendy Vecchi Background Stamp – Linen
Wendy Vecchi Background Stamp – Country Ginham
Ranger Letter It Clear Stamp Set – Thank You
Wendy Vecchi Mat Minis – Fresh Flowers & Leaves
Tim Holtz Thinlits Dies – Stitched Rectangles
Tim Holtz Thinlits Dies – Stitched Ovals
Archival Ink Pads
Archival Mini Ink Pads
Tim Holtz Mini Ink Blending Tool – round
Ranger Detail Blending Tools

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Kurser/Träffar, Tekniker och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *