Shadow Box i påsktema

Påsken ligger ju ganska tidigt i år så nu är det inte långt kvar!
Jag har lekt lite med två stämpelset från Lawn Fawn, och både kort och Shadow Box går i påsktema så det får bli allt i en smäll idag helt enkelt.

Shadow Boxen är supersmidig när man har diesen, och ett tips är att dekorera insidan innan man stänger den helt så slipper man pilla ihjäl sig i det trånga utrymmet.

Här nedan ser du hur jag börjat dekorera innan själva ”boxen” sitter ihop.

Nu får du hänga med på ett litet experiment.
Jag såg en stencil som man kunde göra ”kransar” med, och ville så gärna testa. Nu hade jag ju inte den här stencilen, och tänkte att bra kvinna reder sig själv och så ritade jag en egen i papper, vilket gick precis lika bra. Hålet är måttat efter ett papper som är 4″x4″ i kvadrat. Papperet man gör mallen av bör alltså vara 6″x6″ för att man ska få plats med kvadraten åt båda håll så att säga. Kika på bilderna så förstår du.

Skär ut allt innanmäte så hålet blir som ovan.
Det hela kräver ett stämpelverktyg, jag har använt mig av Tim Holtz platform. Börja med att lägga 4×4-papperet i ett av hacken och placera stämpeln med lite marginal från kanten. Färga in och stämpla, flytta sedan ditt lilla papper ett hack åt valfritt håll, stämpla igen, och fortsätt så runt hela vägen tills du stämplat en gång med papperet i varje ”hack”. Ibland får man testa sig fram så motivet får plats. Bäst blir det så klart med blommor mm så man får en ”riktig” krans, men jag tyckte det var lite kul att testa med dessa stämplar och få ett lite annorlunda motiv. Tankarna går tillbaka till ett kaleidoskåp.

Jag fick vrida kaninen lite mer för att den inte skulle överlappa sig själv, så kortet nedan blev en ”kaninblomma”.

Och sedan testade jag lite kycklingar. Blev lite psykadeliskt, men det är smällar man får ta med påskkort helt enkelt. Kanske väcker det lite inspiration med helt andra motiv även hos dig?

Material:
Lawn Fawn Custom Craft Die – Shadow Box Card
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Hay There
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Some Bunny
Lawn Fawn Double-Sided Petite Paper Pack 6X6 36/Pkg – Perfectly Plaid Spring
Tim Holtz Tonic Studios Stamping Platform – 1707E
InkyWings Motivstämplar Clear Stamps – Till Brudparet
Memento Ink Pad Tuxedo Black
Sheena Douglass White Stamping Card A4 – Pack of 60

Kram Lisa

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *